SALARIATII, in culmea fericirii! Inca o ZI LIBERA numai buna de DISTRACTII

Vești importante pentru salariații români. Potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat pentru dezbatere, o sărbătoare importantă ar putea deveni zi liberă. După ce în acest an au primit liber de Vinerea Mare, lista de zile nelucrătoare s epare că se va extinde.

Este vorba despre Înălțarea Domnului, sărbătorită la 40 de zile de la Înviereea Domnului. Exact în acceași zi, românii sărbătoresc Ziua Eroilor. În această zi se comemorează persoanele care și-au pierdut viața pentru țară.

În cazul în care propunerea va primi undă verde de la Parlament și va fi promulgată de președinte, românii vor beneficia de 16 zile nelucrătoare:

-1 și 2 ianuarie;
-24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române);
-Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui)
-prima și a doua zi de Paște;
-1 mai (Ziua Muncii);
-1 iunie (Ziua Copilului);
-Înălțarea Domnului;
-prima și a doua zi de Rusalii;
-15 august (Adormirea Maicii Domnului);
-30 noiembrie (Sfântul Andrei);
-1 decembrie (Ziua Națională a României);
-25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun)

Inițiatorii amintesc că Ziua Înălțării Domnului este zi liberă în mai multe țări europene, și anume în Germania, Franța, Belgia, Austria etc. Totodată, România are printre cele mai puține zile libere comparativ cu alte țări europene. Spre exemplu, în Malta sunt 38 de zile libere, în Spania sunt 34, în Bulgaria și Polonia sunt 33, iar în Cehia sunt 32 de zile libere. Numărul de zile libere este format din numărul minim de zile de concediu și numărul sărbătorilor nelucrătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.