“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISTIRI

SALARIATII, in culmea fericirii! Inca o ZI LIBERA numai buna de DISTRACTII

zile libere

Vești importante pentru salariații români. Potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat pentru dezbatere, o sărbătoare importantă ar putea deveni zi liberă. După ce în acest an au primit liber de Vinerea Mare, lista de zile nelucrătoare s epare că se va extinde.

Este vorba despre Înălțarea Domnului, sărbătorită la 40 de zile de la Înviereea Domnului. Exact în acceași zi, românii sărbătoresc Ziua Eroilor. În această zi se comemorează persoanele care și-au pierdut viața pentru țară.

În cazul în care propunerea va primi undă verde de la Parlament și va fi promulgată de președinte, românii vor beneficia de 16 zile nelucrătoare:

-1 și 2 ianuarie;
-24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române);
-Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui)
-prima și a doua zi de Paște;
-1 mai (Ziua Muncii);
-1 iunie (Ziua Copilului);
-Înălțarea Domnului;
-prima și a doua zi de Rusalii;
-15 august (Adormirea Maicii Domnului);
-30 noiembrie (Sfântul Andrei);
-1 decembrie (Ziua Națională a României);
-25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun)

Inițiatorii amintesc că Ziua Înălțării Domnului este zi liberă în mai multe țări europene, și anume în Germania, Franța, Belgia, Austria etc. Totodată, România are printre cele mai puține zile libere comparativ cu alte țări europene. Spre exemplu, în Malta sunt 38 de zile libere, în Spania sunt 34, în Bulgaria și Polonia sunt 33, iar în Cehia sunt 32 de zile libere. Numărul de zile libere este format din numărul minim de zile de concediu și numărul sărbătorilor nelucrătoare.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.