Saizeci de extremiști de stânga și „tineri” imigranți au atacat o secție de poliție

Franta: O mulțime de șaizeci de tineri din proiecte de locuințe pentru imigranți însoțiți de extremiștii de extremă stânga au atacat secția de poliție din cartierul 2 din Marsilia sâmbătă seară, în încercarea de a elibera doi tâlhari Lidl în custodia poliției.

Confruntările au izbucnit sâmbătă seara în jurul orei 20:00, când tinerii imigranți și activiști de extremă stânga au aruncat proiectile și petarde la poliție în timp ce scandau cuvântul „asasini”, transmite ziarul local La Provence.

Din cauza amenințării de securitate, poliția a solicitat întăriri. Echipajele Companiei de Securitate și Intervenție (CSI) și Brigada Anticriminală (BAC) au ajuns prompt la fața locului și au împiedicat escaladarea situației violente.

Datorită contractanților de securitate, zona din jurul secției de poliție a fost rapid securizată și atacatorii lași s-au retras.

Grupul de extremiști de stânga și tineri imigranți s-au prezentat inițial la secție pentru a cere eliberarea unei perechi de tâlhari care au fost în custodia poliției încă din seara precedentă. O a treia persoană, în vârstă de 19 ani, care încercase să jefuiască același magazin, a fost ucisă de poliție după ce a arătat o armă spre ei.

„În condițiile pe care investigațiile le vor specifica, un ofițer de poliție a deschis focul de mai multe ori după ce a fost el însuși, apoi unul dintre colegii săi, amenințat de unul dintre infractorii înarmați cu o pușcă”, a declarat procurorul.

La începutul acestei luni, Voice of Europe a raportat nivelurile explozive ale delincvenței care au fost văzute până acum în Franța în 2020.

În ianuarie, numărul de cazuri de asalt intenționat și baterie a crescut în medie la 140 de atacuri pe zi, marcând o creștere de 21 la sută față de ianuarie anul trecut.

Luna trecută a înregistrat, de asemenea, acțiuni de luare a ostaticilor cu 36,8 la sută, răpirea sporind cu 13,7 la sută, iar amenințările și șantajul cresc cu 9,6 la sută. Furturile cu cuțite au crescut, de asemenea, cu 21,6 la sută față de anul precedent, în timp ce numărul infracțiunilor sexuale a crescut cu 14 la sută față de anul precedent.

Și în urmă cu doar câteva zile, Voice of Europe – citând Le Figaro – a raportat că aproape jumătate dintre infractorii din zona metroului din Paris sunt resortisanți străini. Front14.net

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.