Șah la PNL! Tudose, noul premier!

”MAREA RESETARE a lui Iohannis: Rareș, Dan și Iulian” titram ”lovitura” din 25 august. Atunci când dezvăluiam strategia Partidului Național Liberal de securizare a rolului de ”principal partid de guvernărmânt” și după data de 25 mai 2023. Atunci când, respectând protocolul formării actualei coaliții ”contra naturii” de guvernare, liberalii vor ceda postul de premier către Partidul Social Democrat.

Ce este drept, strategia Partidului Național Liberal – ea fiind deja nu doar girată, dar și asumată de către președintele Klaus Iohannis – este una cât se poate de pragmatică, de tipul ”totul ori nimic”.

Mai ales că liderii liberali conștientizează foarte bine că anul electoral 2024 va fi unul pur și simplu crucial pentru următorul deceniu politic. Și, drept urmare, se impune aruncarea în inevitabila luptă ”fratricidă” care se va declanșa în interiorul viitorului Cabinet odată cu scăderea ”AMR”-ului până la primele alegeri din 2024 a ”artileriei grele” a partidului. Lideri influenți precum Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Iulian Dumitrescu sau Ilie Bolojan, pentru a da doar câteva exemple, fiind considerată drept ”cartea câștigătoare” pentru ca Partidul Național Liberal să poată contraacara cât mai eficient posibil, politic și electoral deopotrivă, preluarea șefiei Guvernului de către reprezentantul Partidului Social Democrat. Cel care însă, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, nu va fi mai fi președintele partidului, Marcel Ciolacu!

Marea Resetare
Drept urmare, prioritatea absolută a Partidului Național Liberal este să urmeze întocmai așa-numitul Plan A întocmit de către aripa reformistă și sprijinit inclusiv de Palatul Cotroceni. Totul raportându-se de la ”momentul zero” al ”marii resetări”, din data de 25 mai 2023. Atunci când Partidul Național Liberal va preda controlat funcția de premier și Nicolae Ionel Ciucă va prelua Președinția Senatului. În schimb, PNL-ul va intra automat în posesia altor patru portofolii extrem de importante. Este vorba despe Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor, Secretariatul General al Guvernului și poziția de vicepremier a Guvernului. Cea din urmă fiind ca și ocupată de către actualul europarlamentar Rareș Bogdan. Acesta fiind convins să renunțe pur și simplu la avantajele, siguranța și expunerea postului de europarlamentar, pentru a intra ”în forță” în guvernul care urmează să fie condus de un pesedist. Dar în care Partidul Național Liberal ”va defila” cu liderii în care președintele Klaus Iohannis are cea mai mare încredere. Astfel că și europarlamentarul Dan Motreanu va recurge la un gest politic similar cu cel al lui Rareș Bogdan. Motreanu renunțând și el la postul de europarlamentar, pentru a prelua unul dintre portofoliile care urmează să fie atribuite Partidului Național Liberal după ”Marea resetare” din 25 mai 2023.

De asemenea, așa după cum anunțam la sfârșitul lunii trecute, ”Planul A” prevede și ca în noua echipă guvernamentală, Partidul Național Liberal să mizeze și pe alte două nume grele precum actualii președinți de Consilii Județene, Iulian Dumitrescu și Ilie Bolojan. Iar dacă aceștia vor renunța la președințiile Consiliilor Județene din Prahova și Bihor, atunci există posibilitatea de a fi lăsați în loc interimari pentru următoarea perioadă de un an și trei luni. Astfel că, în cele din urmă, doar Rareș Bogdan și Dan Motreanu vor renunța cu totul la siguranța mandatelor de europarlamentari, pentru a deveni exclusiv membri ai Guvernului României. Însuși Klaus Iohannis insistând în mod deosebit pentru cooptarea celor patru. Și mobilizarea lor pentru un an guvernamental în care prestația liberală trebuie să fie una de excepție, în preajma viitoarelor alegeri.

”Vine Mișu”!!!
În schimb, cum mai ales în România ultimelor trei decenii niciun partid politic nu este chiar singur pe strada sistemului, strategii din umbra Partidului Social Democrat s-au repliat imediat după devoalarea planului liberal. Astfel că Marcel Ciolacu va rămâne, cel puțin până la stabilirea candidatului stângii la alegerile prezidențiale, doar în fruntea Camerei Deputaților. În timp ce, repetăm, actualul premier Nicolae Ionel Ciucă va prelua Președinția Senatului. Calculele pesediste indicând că, odată cu preluarea postului de vicepremier de către ”un om al sticlei” precum Rareș Bogdan și cu intrarea în prima linie a liderilor cu influență la Bruxelles sau în teritoriu, Partidul Social Democrat are la rândul său nevoie ca de aer de un ”premier jucător”. Un premier care să nu se lase izolat în propriul birou, de către ”vedetele” liberale. Și care să poată, dar mai ales să vrea ”să iasă la bătaie”, de fiecare dată atunci când ”răutăcismele” din viitorul guvern pe care îl va conduce o vor impune. Și nici că se putea alegere mai potrivită pentru un asemenea rol care îi vine mănușă decât actualul europarlamentar Mihai Tudose. Cel prin a cărui desemenare, Partidul Social Democrat va recurge la propria ”mare resetare”, dând un adevărat ”șah” PNL-ului, pentru 25 mai 2023. Termen până la care Marcel Ciolacu va fi ”paratrăsnetul” atacurilor liberale și, totodată, ”portavocea” publică a nemulțumirilor pesediste față de ”țintele” liberale din Guvern.

Astfel că, un viitor Cabinet având în prim – plan duelul dintre premierul Mihai Tudose și vicepremierul Rareș Bogdan chiar se anunță unul de urmărit mai ceva decât un Steaua – Dinamo… Mihai Tudose având de partea sa, încă de la precedentul mandat în fruntea Guvernului, și o bună parte din ”lumea bună” a serviciilor secrete, Masoneriei și agențiilor și instituțiilor guvernamentale. Ca să nu mai vorbim că, oricât s-ar isteriza propaganda operativă, inițiații sistemului știu foarte bine că astfel se va desfășura în paralel și ”meciul” dintre principalele două servicii secrete. Așa că, Mihai Tudose – Rareș Bogdan se anunță încă de pe acum un meci de care pe care…

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *