SA VAD UN EVREU CA FACE ASTA: Un patron american si-a redus salariul de la un milion la 70.000 de dolari pentru a mari salariile angajatilor

dan-price

Intr-un studiu din 2010, psihologul Daniel Kahneman, premiul Nobel pentru economie in 2002, si economistul Angus Deaton afirmau ca, plecand de la un salariu de 75.000 de dolari pe familie, o marire de salariu nu aduce mai multa fericire. Fericirea, masurata prin frecventa si intensitatea momentelor de bucurie, de tristete, de stres si de tandrete, nu se schimba aproape deloc plecand de la salarii de 75.000 de dolari pe an (respectiv 4.875 euro pe luna la rata de schimb de acum cinci ani), relateaza Slate.fr.

In schimb, pentru cei care castiga mai putin 70.000 de dolari pe an (4.550 euro pe luna), o majorare de salariu are un puternic impact pozitiv.

Citiți și:  Retrocedări frauduloase prin complotul notarilor Rotaru cu cetățeni evrei (Schaffer Siegfried, Shaffer Moshe)

La Seattle, in Statele Unite, un patron a dorit sa puna in practica concluziile acestui studiu: pentru a crestere fericirea celor 120 de angajati ai sau, el le plateste acum minim 70.000 de dolari pe an, dupa cum scrie New York Times. Inainte de majorare, salariul mediu la Gravity Payments era circa 48.000 de dolari (45.000 de euro anual, 3.540 euro pe luna, la cursul actual).

Patronul si-a redus salariul la 70de dolari

Pentru a finanta aceste majorari, Dan Price, fondatorul societatii, si-a redus salariul de la un milion de dolari la 70.000 de dolari anual (5.500 euro lunar).

Slate.fr noteaza ca Dan Price nu are aerul unui patron tipic: are barba si parul lung si si-a lansat firma la 19 ani cand canta intr-un grup rock.

Citiți și:  Prof. univ. dr. Ion Coja: Pentru ca Statul evreiesc Israel să apară au trebuit să moară milioane de ne-evrei

Firma este din Seattle, un oras din nord-vestul SUA care este mai apropiat – atat geografic cat si ideologic – de Canada, unde inegalitatile sociale sunt mai putin pronuntate decat in SUA. Seattle este orasul american cu cel mai mare salariu minim – 15 dolari pe ora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.