„Să publice actele urgent!” Ce firmă beneficiază de sute de milioane de euro prin PNRR. Cîțu, pus la colț

Gabriel Comănescu, considerat sponsorul PNL, potrivit opoziției, beneficiază de milioane de euro pentru derularea unor proiecte-pilon în care va fi implicată și Romgaz. PSD cere lui Florin Cîțu să facă publice criteriile prin care s-a stabilit ca o singură firmă particulară să beneficieze de aproape 600 de milioane de euro.

Proiecte privind fezabilitatea economică și tehnică a hidrogenului din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență au trecut sub derularea companiei private GSP Power, condusă de Gabriel Comănescu. Valoarea totală a proiectelor-pilon se ridică la aproape 600 de milioane de euro, potrivit PSD.

Criteriile în funcție de care compania privată a ajuns să beneficieze de milioanele de euro nu sunt clare, motiv pentru care opoziția îi cere premierului să facă publice demersurile care au stat la baza acestei măsuri.

O singură firmă privată beneficiază de 585 milioane de euro
„PSD cere imperativ Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară – GSP Power, implicată puternic în susţinerea candidaturii şi alegerea actualului primar PNL de la Constanţa, Vergil Chiţac – să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

PSD denunţă categoric maniera obscură în care firme prietene de partid ale PNL îşi umflă buzunarele, în dauna interesului general. Odată în plus se face proba că ceea ce ar fi trebuit să fie un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă este, în viziunea şi aplicarea guvernului PNL-USR PLUS-UDMR, doar un instrument de îmbogăţire ilicită şi imorală a clicii de partid, de mituire a administraţiilor ‘de dreapta’- primari şi/sau preşedinţi de CJ – pentru influenţarea rezultatelor alegerilor interne de partid. Practic, guvernul Cîţu şi complicii săi folosesc bani publici pentru propriile interese politic-personale”, se arată într-un comunicat de presă al partidului PSD.

Citiți și:  PNRR: Motivul HALUCINANT pentru care milioane de euro sunt în pericol

Ce susține Gabriel Comănescu, președintele GSP Power
Proiectele GSP Power au fost incluse în Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă (PNRR) întrucât îndeplinesc toate cerinţele europene privind finanţarea din aceste fonduri, a declarat, miercuri, Gabriel Comănescu, preşedintele companiei, într-o întâlnire cu presa.
„Este un proiect care întruneşte toate cerinţele comunităţi europene şi care asigură şi problema tranziţiei energetice pe gaz. Suntem singurii care am prezentat un proiect matur care se încadrează perfect în ceea ce a cerut Comisia Europeană. Noi acum trebuie să dovedim că este un proiect matur”, a spus Comănescu.

El a răspuns acuzelor PSD, potrivit cărora proiectele companiei sale au fost incluse în PNRR întrucât este sponsorul Partidului Naţional Liberal.

„Nu sunt şi nici n-am fost (sponsorul PNL – n.r.), inventează. Singura mea problemă în momentul de faţă este că sunt român, este un atac făţiş împotriva unui român”, a arătat Comănescu, întrebat de jurnalişti dacă a sponsorizat PNL.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Care ar fi greșeala făcută de Florin Cîțu
O treime din fondurile alocate capitolului Energie, „sunt daţi cu dedicaţie de Guvernul premierului PNL către sponsorul PNL” din campania electorală pentru alegerile locale din septembrie 2020. Banii nu au fost supuși licitației.

„Premierul Florin Vasile Cîţu reuşeşte astfel sinistra performanţă să-l surclaseze pe fostul prim-ministru Ludovic Orban, care – în decembrie 2019 – se grăbea să dea 300 de milioane de euro din fondul de rezervă al guvernului unui alt sponsor notoriu al PNL – fraţii Micula – fapt ce a contribuit la aruncarea în aer a deficitului bugetar şi a accelerat îndatorarea ţării la costuri mărite. Acum se explică de ce guvernul Cîţu a ţinut ascuns PNRR! Românii nu trebuiau să afle despre combinaţiile sulfuroase dedicate finanţatorilor de partid înainte de depunerea oficială a documentelor la Comisia Europeană, pentru că scandalul public generat le-ar fi compromis. De altfel, nici acum, după ce a fost depus oficial la Bruxelles, PNRR nu este publicat în detaliu în România! PSD face toate demersurile legale pentru ca adevărul să iasă la lumină, abuzurile de acest fel să fie oprite şi vinovaţii să plătească”, se mai arată în comunicat.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!