SĂ NE OBIȘNUIM CU IDEEA: BOTNIȚA PERMANENT ORIUNDE

OMS admite că virusul poate fi transmis prin aer în interior. OMS își schimbă criteriile după solicitarea a 239 de oameni de știință, care au găsit dovezi ale acestei posibilități.

*Deci, mănușile nu mai sunt necesare. Până acum au spus că putem lua virusul și de pe cutia de carton pe care o aduce postașul. Nu mai trebuie spalate zidurile fiindcă virusul nu stă agățat pe ele ca un liliac. Virusul stă în aer și ne intra-n gură și nas. Așa că, fară botniță nu se poate. Obligatorie de la vârsta de 6 ani. Nu-l mai înjurați pe Arafat fiindcă el veghează pentru sănătatea românilor.:) 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) își schimbă părerea și admite că coronavirusul poate fi transmis prin aer. Deși nu există încă dovezi științifice solide, tot mai multe studii sugerează că SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, poate fi răspândit în interior, cu ventilație slabă și cu multe persoane, și aceste investigații au avut ecou pentru prima dată la entitatea internațională.

«Recunoaștem că există tot mai multe dovezi în acest domeniu, precum și în multe altele legate de acest coronavirus. Prin urmare, trebuie să fim deschiși la aceste constatări și să înțelegem implicațiile lor asupra modului de transmitere a virusului și a precauțiilor care trebuie luate» , a declarat într-o conferință de presă coordonatorul OMS pentru prevenirea infecțiilor, Benedetta Allegranzi.

Luni, un grup de 239 de oameni de știință internaționali au solicitat autorităților mondiale, inclusiv OMS, să admită că coronavirusul poate fi transmis prin aer pentru a revizui directivele de sănătate.

Într-un text publicat în jurnalul academic al bolilor infecțioase clinice din Oxford, cercetătorii au subliniat că studiile au arătat că „dincolo de orice îndoială rezonabilă”virușii pot călători o duzină de metri prin aer și că există dovezi care au a demonstrat că acest lucru este valabil și în cazul SARS-CoV-2.

Până acum, OMS și principalele organizații naționale și internaționale de sănătate au reiterat că cea mai importantă sursă de contagiune au fost picăturile de salivă proiectate atunci când vorbim, strănut sau tusesc, pe lângă faptul că virusul ar putea rămâne ore întregi sau zile în diferite suprafețe.

«Acestea sunt câmpuri de studiu care sunt în creștere și în care apar dovezi, dar care nu este încă definitiv, și de aceea, posibilitatea transmiterii aeriene în spațiile publice, în special în condiții specifice, cum ar fi aglomerarea, spații închise și cu o ventilație slabă, nu poate fi exclusă. Dar dovezile trebuie interpretate și susținem acest proces», a adăugat Allegranzi, care a solicitat populației «o ventilație adecvată și distanță fizică» în locuri închise și când aceste două măsuri nu sunt posibile, „folosirea măștilor”.

Organizația Mondială a Sănătății pregătește o compilație a tuturor studiilor care vorbesc despre diferitele posibilități de contagiune a virusului (unele dintre ele, care nu au fost încă studiate în profunzime), subiect la care lucrează un număr mare de „oameni de știință, medici și matematicieni ”.

Admiterea faptului că virusul poate fi transmis prin aer nu este prima rectificare a OMS în timpul pandemiei. Cel mai criticat până acum a fost modificarea criteriilor în ceea ce privește utilizarea măștilor, pe care entitatea internațională le-a recomandat doar în primele săptămâni lucrătorilor din sănătate și persoanelor care suferă de simptome ale bolii, dar care ulterior a sfătuit întreaga populație.

Rolul OMS în timpul crizei Covid-19 a determinat Statele Unite – care este cea mai mare donatoare a acesteia, cu aproximativ 350 de milioane de euro pe an – să renunțe la organizație. Tocmai marți, Administrația Trump și-a îndeplinit amenințarea și a demarat procedurile pentru a părăsi OMS, pe care a acuzat-o de o părtinire „pro-chineză” în toată pandemia și că a negat gravitatea situației de urgență pentru a acoperi performanțele neglijente ale țării asiatice atunci când primele focare au izbucnit.

În orice caz, Joe Biden, candidat democrat la alegerile Statelor Unite, care va avea loc în noiembrie, a avertizat deja că, dacă va câștiga alegerile, țara sa va reveni la OMS. „Americanii sunt mai în siguranță atunci când Statele Unite sunt angajate să consolideze sănătatea globală”, a spus el. – sursa: Invictus

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.