Sa fie BOMBA POLITICA a anului? USR-PLUS, dispusă să renunțe la guvernare (SURSE)

Tensiunile din coaliția de guvernare se adâncesc pe zi ce trece, iar USR-PLUS ar avea un rol major în acest proces. Potrivit ultimelor informații, fiecare proiect pe care cei de la USR-PLUS îl propun se lovește de opoziția partenerilor.

Surse din USR-PLUS au vorbit pentru stiripesurse.ro, despre situația din coaliție. Potrivit acestora, USR-PLUS este pus într-o situație fără precedent, iar tensiunile se adâncesc din ce în ce mai rău, mai ales în contextul în care vor exista alegeri interne, în toate cele trei partide aflate la guvernare, iar principalii candidați se află în Guvern.

Se pare că un alt motiv principal al tensiunilor, potrivit surselor citate îl reprezintă compromisurile în relația cu PNL și UDMR. Mai exact, USR-PLUS forțează cu o serie de proiecte care nu sunt neapărat agreate de parteneri, dar pe care le doresc impuse în cadrul coaliției.

Citiți și:  Cîțu îl vrea OUT pe ministrul Muncii, Marius Budai. Se pregateste un scandal urias in coalitie

Printre aceste proiecte care adâncesc ruptura din coaliție se numără desființarea SIIJ, dar și proiectul care se referă la cărțile de identitate care să nu mai fie legate de adresa de domiciliu. USR-PLUS mai are însă și alte proiecte care de fiecare dată sunt refuzate de partenerii din coaliție, lucru care generează tensiuni în lanț în parid.

USR PLUS vrea să renunțe la guvernare
Având în vedere această situație total neplăcută, sursele citate susțin că cei de la USR-PLUS vor forța impunerea tuturor proiectelor. Astfel, în cazul în care partenerii de guvernare se vor opune din nou, atunci alianța ia în calcul inclusiv ieșirea de la guvernare.

Citiți și:  Ședință crucială în coaliție privind FACTURILE. Ce ii mai asteapta pe romani

Sursele citate mai precizează că o astfel de decizie va declanșa un adevărat război politic și nu va fi doar o reacție impulsivă. Urmările ar putea fi grave, în special pentru coaliția de guvernare, dacă USR PLUS ar renunța.

Pe de altă parte, dacă restul partidelor politice din coaliție vor accepta toate proiectele pe care USR-PLUS le dorește, alianța este decisă să rămână, însă va forța în permanență, inclusiv cu opoziția față de anumite proiecte ale PNL sau UDMR, mai spun sursele citate.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!