S-a infiintat Federatia de Fotbal a TIGANILOR: Urmeaza echipa nationala !

tigan_danseaza_pe_terenul_de_fotbal_din_bunesti_82488

Daniel Cioaba, cel care se autointituleaza regele romilor din Romania, a anuntat infiintarea Federatiei de Fotbal a Romilor (FFRR).

Cioaba spune ca aceasta federatie va functiona in paralel cu FRF, urmand a organiza un campionat de fotbal al romilor.

De asemenea, el spera ca FFRR va patrona si o echipa nationala a romilor.

„Saptamana trecuta ne-am intalnit la Calimanesti 60 de lideri ai etniei si am pus bazele FFRR. Acum doresc sa va anunt ca aceasta federatie deja functioneaza si avem 32 de echipe ale romilor din tara care sunt afiliate. Aceasta federatie nu va intra in conflict cu FRF. Noi vom avea meciurile noastre interne si nu vom avea legatura cu FRF. Pe viitor, daca va fi cazul, ne vom afilia la FRF.

Vrem sa avem grupa A si grupa B, un fel de divizia A si divizia B ca in FRF. In final, vrem sa avem o echipa nationala a romilor pe care sa o implicam in competitii oficiale, de ce nu, in zece ani, poate participam la Campionatul Mondial”, a spus Daniel Cioaba, potrivit Mediafax.

La inceputul acestui an, Marius Lacatus a primit propunerea de a antrena nationala romilor, insa tehnicianul lui CSMS Iasi a declinat oferta.

Prima actiune oficiala a Federatiei romilor a fost organizarea unui meci intre sportivii din aceasta etnie din Sibiu si Sebes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *