S-AU „INTEGRAT”: Un tigan „a găsit” un card în piață. Apoi, a purces la cumparaturi…

Un tigan de 35 de ani a găsit ieri în Piața Centrală din Buzau un card contactless.

Mai exact, e un vorba de un card cu care se pot face cumpărături din magazine în limita a 1000 de lei fără a fi nevoie de introducerea codului pin.

Cumpărătorul trebuie doar să treacă acest card contactless prin fața cititorului, iar tranzacția este efectuată.

Cu cardul la purtător, buzoianul a purces la cumpărături, folosind cardul de patru ori. Ghinionul său e că unei vânzătoare individul i s-a părut suspect și a sesizat poliția.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat un bărbat bănuit de însuşirea unui bun găsit şi efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că bărbatul, un buzoian în vârstă de 35 de ani, ar fi găsit în piaţă, în municipiul Buzău, un card bancar pe care şi l-a însuşit şi ulterior l-ar fi folosit la achitarea contravalorii mai multor cumpărături. Asupra celui în cauză a fost identificat cardul bancar valid, emis pe numele altei persoane, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor” și ”efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz” – comunicat IPJ Buzău

Citiți și:  Știre-bombă. Primul român cu Covid-19, condamnat! Mii de oameni riscă pușcăria!

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile