S-a terminat pentru Kovesi. Negocierile au încetat. Adio Europa!

Procedura de numire a Laurei Codruța Kovesi pe poziția de procuror șef al Parchetului European s-a blocat, potrivit unor surse. Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pe tema Kovesi au fost sistate.

Laura Codruța Kovesi este prinsă la mijloc în cadrul negocierilor, dure ca întotdeauna, dintre Parlamanetul European și Consiliul UE. Potrivit unor surse citate de realitatea.net procedura de numire a fostului șef DNA în funcția de procuror șef al Parchetului European a fost amânată.

A treia rundă de negocieri PE-Consiliul UE pentru postul de procuror-şef european, la care candidează Laura Codruța Kovesi, fosta şefă a DNA, s-a terminat cu o nouă „remiză”.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabil candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

Echipa de negociere a PE este formată din trei persoane: Claude Moraes (S&D, Marea Britanie), preşedintele comisiei LIBE Ingeborg Grassle (PPE, Germania), preşedinta comisiei CONT, Judith Sargentini (Verzi, Olanda).

Traian Băsescu amintea, într-o postare pe Facebook, faptul că negocierile PE-CE sunt întotdeauna foarte dure și șansa ca PE să se impună este sub 2%.

Citiți și:  BREAKING. LISTA BOMBA a inculpaților pentru MARE CORUPȚIE care TREMURĂ după DECIZIA CJUE

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.