S-a instalat panica in Armata Rusiei! Comandanții lui Putin se tem că vor fi prinși în capcană

Forțele ucrainene continuă eforturile de a întrerupe liniile de comunicații terestre rusești (GLOC) care sprijină forțele rusești de pe malul drept al râului Nipru, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare.

La 13 august, forțele ucrainene au lovit din nou podul de pe barajul centralei hidroelectrice (HPP) Kakhovka, făcând podul inutilizabil pentru vehiculele grele.

Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei raportase anterior, la 10 august, că podul de la barajul HPP Kakhovka era inutilizabil.

Podul de la Kakhovka era singurul pod rutier pe care forțele rusești îl puteau folosi după eforturile reușite ale forțelor ucrainene de a scoate din funcțiune podul rutier Antonivsky.

De precizat că evaluarea ISW a fost publicată în jurul miezului nopții de sâmbătă spre duminică, ulterior apărând noi imagini cu lovituri HIMARS asupra podului Antonivsky:

Misiune imposibilă, sau cel puțin impracticabilă pentru trupele rusești
Ministerul britanic al Apărării a afirmat că forțele rusești nu au acum niciun pod utilizabil pentru a aduce echipamente grele sau provizii peste râul Nipru în regiuneaHerson și trebuie să se bazeze în principal pe feribotul de pontoane pe care l-au stabilit lângă podul rutier Antonivsky.

Forțele rusești nu pot susține operațiuni mecanizate la scară largă fără o GLOC fiabilă.

Aducerea muniției, a combustibilului și a echipamentelor grele suficiente pentru operațiuni ofensive sau chiar defensive la scară largă prin feriboturile de pontoane sau pe calea aerului este impracticabilă, dacă nu chiar imposibilă.

În cazul în care forțele ucrainene au avariat toate cele trei poduri și îi pot împiedica pe ruși să restabilească capacitatea de utilizare a oricăruia dintre ele pentru o perioadă îndelungată, atunci forțele rusești de pe malul vestic al Niprului își vor pierde probabil capacitatea de a se apăra chiar și împotriva unor contraatacuri ucrainene limitate.

 

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *