S-a ieftinit BENZINA AZI NOAPTE, pentru a TREIA oară săptămâna asta! GHICI LA CE PRET A AJUNS!

petrom_2_06364600_50268700

Este cea de-a treia ieftinire a carburanţilor din această săptămână. De această dată, este vorba de oferta de weekend a Petrom.

Petrom a ieftinit, vineri noaptea, carburanţii, cu 6 bani benzina şi cu 3 bani motorina, în cadrul ofertei companiei pentru weekend, care se termină la sfârşitul acestei luni. La staţia de referinţă Şoseaua Alexandriei, Bucureşti, benzina şi motorina vor costa, de vineri, ora 23.00, până duminică, ora 23.00, 5,68 lei, respectiv 5,36 lei lei. De luni, preţurile revin la cotaţiile din cursul zilei de vineri, de 5,74, respectiv, 5,39 lei.

Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă, la motorină scăderile fiind masive. În ultimele două luni, motorina a pierdut aproape 40 de bani pe litru.

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultima lună, barilul a coborât de la 65 la 52 de dolari iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%. Mai multe detalii la sursa

CITESTE SI: SCENE PENIBILE ÎN BAIA MARE | Polițiștii au luat un șofer și l-au băgat în dubă crezând că este beat. De fapt, omul era în comă diabetică! (VIDEO)
5 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU