S-a descoperit o ALTA MODALITATE de transmitere a COVID-19


Specialiștii spun că noul coronavirus se poate transmite și prin scaun și susțin că flora intestinală este decizivă în modul în care sistemul imunitar luptă cu virusul COVID-19.

Ce rol are flora intestinală în rândul cazurilor de coronavirus
Miliardele de bacterii pe care le adăpostim sunt de o importanță majoră pentru sistemul nostru imunitar. Dar modul în care acestea interacționează între ele sau cu virusurilei nu încetează niciodată să ne suprindă.

Studiile publicate recent asupra noului coronavirus arată implicarea unor bacterii foarte specifice, sugerând o axă terapeutică, precum și una preventivă, notează publicația franceză Journal No.78.

Înțelegerea procesului invaziv al SARS-COV-2 este esențial, iar analiza profilului de expresie genetică al receptorilor din acest tip de coronavirus ne poate ajuta pe viitor, susțin specialiștii.

Știm că acești receptori (porțile de intrare a virusului în organism, precum ACE2), sunt de fapt enzime care se leagă de celulele intestinale. Coronavirusurile își schimbă constant modul de legare pe măsură ce evoluează, iar ținta potențială la nivelul plămânilor variază, în timp ce în intestinul subțire aceasta rămâne constantă.

Drept urmare, celulele mucoasei intestinale (enterocite) ar putea constitui un adevărat rezervor pentru coronavirusuri, susțin cercetătorii. Acești receptori ar putea fi mai numeroși în caz de exces de bacterii nesimbiotice.

Cercetătorii chinezi au fost primii care au analizat schimbările la flora intestinală a pacienților cei mai afectați de coronavirus, adică cei care au decedat în urma complicațiilor cauzate de COVID-19.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *