S-a demonstrat de ce ROMÂNII NU LE DATOREAZĂ NIMIC UNGURILOR! Explicația este inedită!

Romania-Mare.Text-Funar

„Ardealul – pământ românesc” o carte a lui  Milton G. Lehrer, scriitor american, tinde parcă să îi îndemne pe români să ridice un monument dedicat Ardealului.

„… nimeni nu a înfăţişat un tablou mai complet şi mai cutremurător al suferinţei româneşti multiseculare sub nedreptatea legiferată a oligarhiei ungare… El a rupt masca pe care revizionismul horthyst şi-a pus-o pentru a juca toate rolurile, pe toate scenele unde credea că poate induce în eroare o opinie publică total dezinformată” (Ion Pătroiu, prefaţă, pag. 17).

Acest fragment dorește așadar să scoată la lumină adevărul și anume faptul că ungurilor li s-a întâmplat să se nască aici, li se permite să considere că acesta este „pământ natal” pentru ei, dar aceasta nu înseamnă că le şi aparţine, după cum îşi arogă „dreptul” susţinut prin această minciună istorică cum că ar fi venit aici pe pământ pustiu.

 

„urmaşii geţilor trăiesc şi astăzi şi locuiesc acolo unde au locuit părinţii lor, vorbesc limba în care glăsuiau părinţii lor…Numele acestui popor în limba lui proprie este român”.

Specialistul în istorie locală, ungurul Lehoczki Tiv (1890), scria: „În comitatele Maramureşului, Ugocsa şi Bereg, fără îndoială, încă pe timpul venirii maghiarilor, au locuit românii” (pag. 36), iar Szilagyi Sandor (1866) declară că „Transilvania, despărţită prin graniţă naturală de Ungaria, nu a fost niciodată deplin contopită cu aceasta, Ungaria şi Transilvania fiind două ţări deosebite”(pag. 45).

Germanul Tomm Trangott scria: „Românii locuiesc şi azi acolo unde acum 17 secole au locuit strămoşii lor; popoarele au venit unele după altele,… dar niciunul n-a putut să infirme existenţa naţională a românismului. Hoardele popoarelor, care au părăsit ţara lor spre a emigra, au pierit ca norii la soare, dar românismul… îşi păstrează terenul moştenit de la strămoşii săi, că „apa trece pietrele rămân” (Bonn, 1891).

Toate aceste documente istorice dovedesc pe cât se poate de bine faptul că ungurii s-au instalat în Transilvania asemenea unor colonişti. Ungurii ar trebui să știe că vremea coloniştilor a trecut cu destul timp în urmă şi că toate rămăşiţele de invadatori sunt pe cale de dispariţie, în teritoriile stăpânite cândva abuziv, aşa cum, firesc, le este scris şi maghiarilor rămaşi în Ţara noastră, scrie Expunere.com

Articol redactat de Lavinia Leopa

CITESTE SI: EXCLUSIV: Un UNGUR spune in sfarsit adevarul despre „Autonomia maghiara”

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

13 comentarii la „S-a demonstrat de ce ROMÂNII NU LE DATOREAZĂ NIMIC UNGURILOR! Explicația este inedită!

 • 5 august 2015 la 08:23
  Permalink

  nu inteleg dc trebuie sa le dam explicatii acestor dobitoci cu pretentii. ar trebui sa ne linga talpile k traiesc pe pamant romanesc. sa lasam tripletii kelemen-orban-barna sa-si raceasca gurile lor cu miros de WC sa tot vorbeasca. nu vad ce explicatii trebuie sa le dam.

  Răspunde
  • 6 august 2015 la 12:59
   Permalink

   dute ma-n mortii matii de oligofren, cand mata se prostitua in Italia cu sorata si tactu fura prin alte tari ei asa au zis?mortii matii de nationalist imputit, cum sa-mi sugi tu mie si la toti ungrii pula nu-ti sta in gat alocatia pe care ti-o platesc la fitu, si pensia stramosilor tai.

   Răspunde
 • 5 august 2015 la 10:46
  Permalink

  Degeaba-i explicati ungurilor.. ei sunt unguri, nu inteleg omineste…

  Răspunde
 • 5 august 2015 la 13:16
  Permalink

  Nu ungurii , nu am nimic cu ei.ISTORIA lor este o Zoaie pe care nici porcii n-o inghit.

  Răspunde
 • 6 august 2015 la 01:12
  Permalink

  Aveti o problema! De aceea suntem un popor de tampiti!!!

  Răspunde
 • 26 august 2015 la 02:27
  Permalink

  Ungurii sau Maghiarii cum se autointituleaza ei , au pretentia ca sunt descendenti din ai lui Gingis Han. Numai ca presupusii lor stramosi erau mongoloizi de rasa. Ori ungurii sunt pur si simplu de rasa EUROPEANA !!! Eu unul nu cred in povesti S.F. cu mutanti care-si schimba rasa si o adopta pe cea autohtona… Ca sa fiu mai clar , a existat maghiarizare fortata si maghiarii de azi nu sunt altceva decat romani fortat maghiarizati. Ai lu Gingis Han si-au umplut sacii cu aur si au plecat inapoi tot la fel cum au venit! Nu au ramas pe aici pe la noi. Toata Ungaria trebuie sa apartina Romaniei si romanii fortat maghiarizati sa fie reromanizati !

  Răspunde
 • 4 septembrie 2015 la 08:45
  Permalink

  nu inteleg de ce ar trebui sa ne justificam daca au locuit sau nu romani in momentul in care au venit ungurii. americanii datoreaza scuze indienilor ca le-au furat pamanturile si pentru atrocitacile produse acolo, unde efectiv au exterminat aproape intreaga populatie de indieni nativi?

  Răspunde
 • 4 septembrie 2015 la 14:38
  Permalink

  Al Domnului este* pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc! Psalm 24:1

  Răspunde
 • 5 septembrie 2015 la 02:13
  Permalink

  Comentariile sunt de nivel redus,denota mai multa rautate decit cunoastere.Romanii asupriti s-au inmultit in climatul rau unguresc in timp ce ungurii au tot pierit in razboaie interminabile.Nu datoram nimic unii altora, am convietuit cu asperitati dupa ce hunii [predecesorii ungurilor] au papat impreuna din aurul platit tribut de Roma timp de 43 de ani sub Attila cind inca erau frati dacii cu hunii.Tot asa se inmultesc implacabil azi tiganii spre majoritari si se va vorbi de asuprirea romaneasca in viitorul previzibil [30 de ani],roata istoriei si timpul fierbind continuu ,fara oprire creind peste timp ,noi natiuni preponderente. Asa ca puneti mina pe carte ca sa aflati o parte de adevar istoric,macar ,cea mai mare parte raminind ascunsa spre mai multa reflexie si mai putina vociferare stridenta !

  Răspunde
  • 29 aprilie 2017 la 01:23
   Permalink

   Cata logica ..incredibil….si a mai fost si o ciuma care i-a ales pe doar pe unguri …din pacate nu pe toti…prietene Orban ..pe care carte sa punem mana ?… pe aia de la Trianonj…lasa-ne…lasa-ne…esti dus rau …pune mana pe o carte tu …pe aia cu jokerul

   Răspunde
 • 6 septembrie 2015 la 03:06
  Permalink

  Vremea coloniștilor stă să înceapă din nou, după invazia musulmană și islamizarea Europei cu acordul și la invitația (Germaniei) ei.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/