S-a decis in Parlament. SCADE cea mai importanta TAXA din Romania. Breaking news!

Vești bune pentru toți românii după ce deputații din Comisia de buget – finanţe a dat raport favorabil propunerii de reducerea a TVA. Proiectul a fost inițiat de cinci deputați PNL și a fost votat cu 13 voturi pentru și două împotrivă.

Propunerea legislativă privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020 a primit, marţi, raport favorabil din partea Comisiei pentru buget – finanţe a Camerei Deputaţilor. Au fost 13 voturi pentru reducerea TVA, două voturi împotrivă – Dan Vîlceanu (PNL) şi Cosette Chichirău (USR), iar mai mulţi liberali şi membri ai USR s-au abţinut la vot.

Proiectul aduce modificări Codului fiscal şi prevede, pe lângă reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16%, şi extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 5%, faţă de cota redusă de 9%, pentru „livrarea de alimente destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele”.

Proiectul a fost adoptat de Senat în 21 octombrie, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

El a fost iniţiat de către cinci deputaţi PNL (Gabriel Andronache, Lucian-Ovidiu Heiuş, Sorin-Dan Moldovan, Nicolae Neagu, Florin Roman).

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu