S-a decis: Cine va fi DAT AFARĂ din Guvern!

Evaluarea miniștrilor din Guvernul Dăncilă s-a încheiat. Remanierea executivului este tot mai aproape. Rezultatele nu sunt bune pentru toţi miniștrii, însă decizia finală îi aparţine Vioricăi Dăncilă.

Remanierea executivului este subiectul cel mai sensibil din coaliţie, în acest moment. Dacă PSD vrea clar să schimbe mai mulţi membri ai cabinetului, liderii ALDE au o opinie total opusă legată de reprezentanţii lor în guvern. Problema rămâne cea legată de Tudorel Toader, susţinut de ALDE, dar care se află pe locurile PSD în guvern. S-a discutat despre plecarea sa de la minister, însă evaluarea făcută de Viorica Dăncilă va fi cea decisivă.

Evaluarea miniştrilor şi problema remanierii s-a pus după Comitetul Executiv al PSD de luna trecută, când Liviu Dragnea s-a confruntat cu o frondă a unor social-democraţi, confruntare din care a ieşit victorios.

Raportul comisiei care a analizat activitatea miniştrilor social-democraţi a fost definitivat şi predat la partid, urmând ca prim-ministrul Viorica Dăncilă să îl analizeze şi să ia deciziile finale în ceea ce priveşte eventualele remanieri. Un grup special din PSD a analizat şi cum au comunicat miniştrii, capitol la care Liviu Dragnea avea mari nemulţumiri.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Doina Pană a făcut parte din comisia PSD care a evaluat activitatea miniştrilor.

„Fac precizarea că noi nu vorbim de miniştri, evident că un minister e reprezentat de ministru, dar modul în care dinspre un minister au existat întârzieri, dacă vorbim de miniştri – vedem cât de bine au comunicat sau nu, cât de tare i-a preocupat, dar noi nu venim cu nume şi prenume, să plece cutare şi cutare”, a precizat Doina Pană.

Potrivit Doinei Pană, şedinţa Comitetului Executiv Naţional în care se va discuta despre remanieri ar putea avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

„Ne-am încheiat prima parte a muncii, acea comisie, legat de evaluarea realizărilor programului de guvernare, şi urmează partea cu resursa umană, care va dura mai mult, evident. A fost o muncă contra cronometru şi, la ora actuală, raportul este gata, aşteptăm ca doamna prim-ministru să îl ia şi să îl analizeze, iar, împreună cu propriile dumneaei concluzii, să vină într-un CEx, care probabil va fi chiar la sfârşitul săptămânii viitoare sau cel mult cealaltă săptămână, încât să gândim o remaniere în Comitetul Executiv Naţional”, a declarat Doina Pană, potrivit Agerpres.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Întrebată dacă vor exista remanieri, în urma acestui raport, Doina Pană a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da”, adăugând că nu această comisie face propuneri de schimbare a unor miniştri, ci doar informează premierul asupra activităţii acestora. Potrivit Doinei Pană, raportul întocmit de comisia formată din 9 membri este unul obiectiv, bazat pe cifre.

Vicepreşedintele PSD a mai spus că fiecare membru al comisiei s-a ocupat de alt domeniu, dar a refuzat să spună ale căror miniştri le-a analizat personal activitatea, menţionând doar că nu s-a ocupat de Ape şi Păduri, portofoliu pe care l-a deţinut până la începutul acestui an şi care este ocupat în prezent de Ioan Deneş, colegul din organizaţia PSD Bistriţa-Năsăud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.