S-a dat ORDINUL. Se cere votarea certificatului verde obligatoriu în România!

Comisarul european Thierry Breton se află într-o vizită de lucru la București. Acesta a declarat că susține votarea certificatului verde în România și că politicienii români trebuie să aibă curajul să ia „decizii foarte dificile” în lupta cu pandemia. Ce măsuri consideră comisarul că ar trebui luate în țara noastră pentru a opri evoluția pandemiei?

Comisarul european Thierry Breton a declarat joi, aflat într-o vizită de lucru la București, că politicienii români trebuie să aibă curajul să ia „decizii foarte dificile” în lupta cu pandemia. Acesta a oferit exemple de măsuri luate în Germania, Austria și Belgia.

„Rata de vaccinare e foarte scazuta în România”
„Suntem la mijlocul luptei cu virusul. Daca ne uitam la ce spune OMS, cifrele sunt absolut infricosatoare, OMS anticipeaza ca pana in februarie vor mai deceda inca 500.000 de persoane daca nu luam masurile corecte. Evident ca nimeni nu va putea spune ca nu a stiut, pentru ca stim ce ne asteapta si de aceea am decis sa vin aici sa vizitez si alte tari si sa ma asigur ca primiti ajutorul de care aveti nevoie, ca toate tarile iau deciziile corecte. Avem vaccinarea, avem certificatul digital.” a spus Thierry Breton.

Citiți și:  NEWS ALERT Certificatul verde devine OBLIGATORIU pentru toți angajații!

Ce măsuri s-au luat în alte țări?
„România trebuie sa ia decizii foarte dificile.

În Germania, daca nu esti vaccinat nu pot sa mergi la serviciu.

În Austria, daca nu esti vaccinat trebuie sa stai acasa.

Sunt si alte tari care iau decizii curajoase, dificile. Aceste masuri nu vor dura la nesfarsit dar sunt instrumente pe care trebuie sa le folosim. Este necesar curaj politic pentru a implementa aceste masuri. Sunt multi politicieni in Europa care inteleg, dar asteapta, sunt sceptici. Nu mai e timp de asteptat.” a declarat comisarul european.

Comisarul european susține votarea certificatului verde în România
„Este important să fie votat certificatul vede. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi şi anume comunitatea europeană. Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ, unul economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat”, a spus comisarul european Thierry Breton.

Citiți și:  NEWS ALERT Certificatul verde devine OBLIGATORIU pentru toți angajații!

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. TOATE CIFRELE SUNT TRUCATE !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.