“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

S-a aflat ULTIMA DECIZIE luată de Angela Merkel! Unda de soc in toata lumea

merkel atac berlin craciun dcnews 97319600

Una dintre ultimele decizii luate de fostul Guvern de la Berlin, condus de Angela Merkel, a fost să trimită exporturile de armamanent ale Germaniei la un nivel fără precedent. Noul Guvern critică masiv aprobările de ultim moment ale fostului Executiv.

În 2021, exporturile germane de arme au atins un nivel record, după ce fostul Guvern Federal, format din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social-Democrat (SPD), a aprobat acorduri de circa 5 miliarde de euro în ultimele zile ale mandatului său, chiar dacă atunci avea doar capacitate executivă.

Acordurile aprobate în ultima clipă au dus exporturile de arme la un nivel record de 9,04 miliarde de euro pentru 2021, potrivit Ministerului Economiei din Germania.

Egiptul, principala țară care beneficiază de armament nemțesc
Egiptul este principala ţară care beneficiază de exporturile germane de armament, în ciuda acuzațiilor privind încălcarea Drepturilor Omului şi implicarea sa în conflictele din Yemen şi Libia.

Conform ultimelor modificări legislative din Germania, Thyssenkrupp Marine Systems poate livra Egiptului trei fregate MEKO A-200 EN. De asemenea, este autorizat să exporte și un submarin de tip 218 SG către Singapore.

În plus, Diehl Defence a fost autorizat să-i livreze Egiptului 16 sisteme de apărare aeriană IRIS-T SLS/SLX.

Exporturile de arme către Egipt se ridică la 4,34 miliarde de euro, chiar dacă Guvernul de la Berlin a acţionat având doar calitate de execuţie, situaţie în care deciziile majore sunt evitate.

Acordurile au fost aprobate sub ochii Angelei Merkel
Totul s-a petrecut sub conducerea fostului cancelar Angela Merkel, împreună cu Olaf Scholz, care era atunci vice-cancelar.

Sevim Dagdelen, un expert în politică externă de stânga, l-a criticat pe Olaf Scholz şi a calificat drept inconsecventă critica partidului de guvernământ faţă de exporturile de arme către regimurile autoritare.

De asemenea, un politician din fostul partid de guvernământ al Germaniei, CDU, a apărat aprobarea exporturilor de arme.

„Acţiunile guvernului federal interimar s-au încadrat în legislaţia în vigoare. De aceea, vocile critice ale Verzilor şi Die Linke (stânga dură) nu sunt altceva decât lacrimi de crocodil”, a spus duminică Roberich Kiesewetter.

Noul ministru de Externe vrea reguli stricte pentru exporturi
În prezent, noul Guvern de coaliţie de centru-stânga (SPD, Verzii şi Partidul Liber-Democrat (FDP)) plănuieşte o reformă a controlului exporturilor de armament pentru a reduce livrările de arme către ţările terţe din afara Uniunii Europene şi NATO.

De asemenea, Roberich Kiesewetter a cerut ca interesele politicii de securitate a Germaniei să fie luate în considerare în acest proces.

„Este în interesul Germaniei dacă ţările din Orientul Mijlociu continuă să lase statele UE să le echipeze ca parte a politicii lor de înarmare. Nu poate fi în interesul nostru dacă aceste state se aprovizionează în viitor din China sau Rusia. Atunci nu vom mai avea nicio influenţă politică în regiune.”, a explicat acesta.

Noul ministru de Externe, Annalena Baerbock, a făcut deja presiuni pentru implementarea unor noi reguli stricte privind exporturile.

„În calitate de coaliţie, am spus clar că analizăm politica de export de arme din ultimii ani pentru a-i testa soliditatea. Lucrăm la o lege privind controlul exporturilor de arme care va preciza mai clar criteriile după care trebuie aprobate exporturile de arme”, a spus ea aceasta pentru DPA.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.