S-a aflat planul TERIBIL al lui Vladimir Putin! Ministrul ucrainean de externe face declaratii ULUITOARE

Dimitri Kuleba, ministrul ucrainean de externe, susține că Rusia ar plănui să lanseze rachete și să-și sacrifice proprii cetățeni doar ca apoi dă dea vina pe Ucraina. El mai spune că Moscova se folosește de suferința civililor pe care tot ea a provocat-o.

„Rapoarte îngrijorătoare: Rușii ar fi îndreptat mai multe sisteme de lansare de rachete din satul rusesc de frontieră Popovka spre propriul teritoriu. Cunoscând natura barbară a acțiunilor rusești, ne temem că ar putea fi pregătită o operațiune cu steag fals pentru a acuza Ucraina”, a scris Dimitri Kuleba, pe Twitter.

Într-o altă postare, ministrul spune că Rusia se folosește chiar și de coșmarul prin care trec acum civilii. „Tactica de război barbară a Rusiei este de a se folosi de suferințele civililor provocate chiar de ea. Acum, Lavrov acuză Ucraina că împiedică evacuarea civililor. Spuneți-i șefului dumneavoastră să oprească bombardarea nediscriminatorie a orașelor ucrainene. Arătați lumii că Rusia este serioasă în privința negocierilor”, a mai scrie Dimitri Kuleba.

Citiți și:  ALERTA Situaţia de la graniţa României escaladează! S-a deschis focul

Ucraina are nevoie de ajutor militar
În cadrul unui interviu acordat CNN, acum două zile, Dimitri Kuleba a spus că țara sa este dominată de Rusia. El a cerut din nou ajutor de la SUA și NATO.

„Problema este că Rusia domină pe cer. Piloții noștri luptă cu înverșunare împotriva lor, dar avem și pierderi. Așa că rușii își folosesc avioanele de luptă și bombardierele pentru a ataca orașele noastre și trebuie să contracarăm această amenințare. Acestea sunt cele mai urgente două cereri pe care le-am depus partenerilor noștri.

Luptăm în aer, dar fizic Rusia are de dislocat în Ucraina mai multe avioane decât noi. De aceea, punem atât de mult accent pe apărarea aeriană și pe forțele aeriene, precum și pe apărarea antirachetă. Avem nevoie de o mai bună protecție împotriva cerului”, a spus Ministrul de Externe ucrainean.

Citiți și:  UNDA DE SOC. In parg de război, Germania ia o decizie radicala

Oraș bombardat 15 ore
Autoritățile de la Kiev au menționat că cel puţin 2.000 de civili au fost uciși în bombardamentele provocate de artileria rusească. Rușii au lansat atacuri asupra orașelor fără să țină de cont de viețile civililor.

Forțele rusești, care se află la doar câțiva km de orașul-port cheie al Ucrainei, au atacat infrastructura municipalității din absolut toate părțile posibile, a transmis viceprimarul Serhiy Orlov. Mariupol este „aproape de o catastrofă umanitară”, după mai bine de 15 ore de bombardament continuu din partea inamicilor.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *