S-a aflat marele secret! Cum a fost înfrânt Gheorghe Dincă: Ori mor eu, ori mori matale

După luni întregi de filmări, audieri şi lupte duse cu Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal a început, în sfârşit, să-şi recunoască faptele în faţa anchetatorilor. Persoana care a obţinut această victorie explică cum s-a întâmplat totul.

Psihologul criminalist Dorin Dumitran, cel care l-a făcut pe Gheorghe Dincă să cedeze şi să-şi recunoască faptele, a vorbit la un seminar despre Psihologia Judiciară în procesul penal despre lupta pe care a dus-o cu monstrul din Caracal pentru a-l face pe acesta să vorbească.

“În afară de cele peste 60 de ore de filmări şi audieri şi lupte cu el, în noiembrie a cedat, pentru că i-am zis aşa: ori mor eu, ori mori matale. Domn profesor, că nu se poate. Bre, ori mori matale, ori mor eu. Dar eu nu mor! Bine, domn profesor, asta este. A durat foarte mult, ăsta e materialul uman”, a declarat Dumitran.

Specialist în domeniu, şcolit la FBI, despre ce l-a uimit la Dincă

Școlit de FBI, psihologul criminalist Dorin Dumitran de la Serviciul de Analiză Comportamentală din Poliția Română este cunoscut drept cel mai bun în domeniu. De-a lungul anilor a rezolvat cazuri complexe, inclusiv cu autori necunoscuți, în care făptașii odată descoperiți au fost trimiși la ani grei de închisoare.

“Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența (lui Dincă, n,r.) și am plecat de la audieri cu dorința de a scoate la lumină întregul adevăr judiciar alături de colegii mei. (Reporter: Ce înseamnă că a cedat?) Sunt o serie de elemente care te conduc la conturarea unei declarații sincere și la o atitudine sinceră dar asta s-a realizat în timp iar frângerea rezistenței s-a realizat în timp în condițiile respectăriii deontologiei profesionale”, a explicat Dumitran.

“0,01% mărturisesc adevărul din prima și cred că aș putea pune mai multe zerouri. Este un care pe care, este vorba despre un duel, este vorba despre un duel judiciar care s-a jucat cu cărțile pe față. Dar corect și bărbătesc (Reporter: L-ați văzut plângând?) Da. (Reporter: Cât de des?) Nu am numărat, n-am numărat!”, a mai precizat psihologul criminalist.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu