S-a aflat! EXPLICATIA aparitiei atat de rapide a vaccinului anti-COVID

Multe persoane sceptice cu privire la vaccinul anti-COVID s-au întrebat cum a putut fi dezvoltat atât de repede. Totuși, ceea ce aceștia nu iau în considerare este faptul că un cercetător lucrează de zeci de la ani la tehnologia revoluționară care a devenit recent fundația efortului de vaccinare.

Apariția vaccinului anti-COVID se datorează acestui om!
Cercetătorul Pieter Cullis activează în domeniu la University of British Columbia din anii ’70 și jucat un rol esențial în dezvoltarea tehnologiei bazate pe nanoparticule, pentru a trata mii de pacienți din toată lumea.

„Uneori te trezești peste noapte și îți spui că așa ceva nu e posibil”, a explicat cercetătorul, conform informațiilor transmise de biv.com

Totuși, cofondatorul Acuitas Therapeutics Inc. a văzut că munca sa de-o viață a fost utilizată la o scară la care nu s-ar fi așteptat niciodată.

Fiecare doză din vaccinul realizat de Pfizer și BioNTech este dependentă de tehnologia bazată pe nanoparticule, creată de Cullis și echipa sa.

Potrivit sursei menționate, vaccinul ARN mesager realizat de Pfizer oferă instrucțiuni celulelor din corp. Astfel, sunt create proteine la suprafața virusului COVID-19 iar sistemul imunitar le recunoaște drept străine și produce un răspuns împotriva lor.

Citiți și:  Pseudo-ziaristele vacciniste Alexandra Păcuraru și Sorina Matei, ridiculizate pentru prostie respectiv oportunism și exces de zel

Aici intervine tehnologia realizată de Acuitas Therapeutics
Totuși, problema intervine în momentul în care mesagerul ARN este avariat ușor de către organism și nu poate intra în celule fără ajutor. Aici intervine tehnologia realizată de Acuitas Therapeutics, care acționează precum un vehicul pentru mesagerul ARN. Astfel, acesta poate călători prin corpul uman pentru a intra nevătămat în celule.

Multe persoane sceptice cu privire la vaccinul anti-COVID s-au întrebat cum a putut fi dezvoltat atât de repede. Ceea ce aceștia nu iau în considerare este faptul că echipa lui Cullis lucra de zeci de ani la ceea ce urma să devină fundația pentru vaccin.

Când laboratorul acestuia a fost lansat în anul 1978, ținta lui era livrarea tratamentelor împotriva cancerului. După 15 ani, echipa a decis să încerce livrarea unor particule mai mari.

„Ca să aveți o idee despre scara lucrurilor, greutatea moleculară a unui medicament obișnuit de cancer ar fi de 500 iar greutatea moleculară a bucăților de ARN cu care am început să lucrăm era de 13.000.

Citiți și:  O comediantă, care îi ironiza pe nevaccinați, s-a prăbușit la un spectacol de stand-up, chiar după ce și-a terminat gluma. „Sunt triplu vaccinată și Iisus mă iubește cel mai mult”, a fost ultima replică înainte să cadă

Am obținut rezultatele în anul 2017. Erau absolut briliante iar medicamentele au fost aprobate de FDA. (…) A fost un triumf major în acel moment și chiar a validat abordarea nanoparticulelor lipide”, a explicat Pieter Cullis.

A devenit în mai puțin de cinci ani o parte integrală
După succesul respectiv, un imunolog de la Universitatea din Pennsylvania a vorbit cu Acuitas Therapeutics pentru a aplica tehnologia LNP în vaccinuri.

Conform celor spuse de Cullis, „BioNTech lucra cu Pfizer la un vaccin antigripal” în momentul când pandemia COVID a încep. Acela a fost punctul când „toți au decis că trebuie să ne schimbăm direcția”, a punctat cercetătorul.

Astfel, tehnologia LNP dezvoltată de Acuitas a devenit în mai puțin de cinci ani o parte integrală a efortului de a vaccina miliarde de oameni împotriva COVID-19.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!