S-a aflat! De ce vrea Dragnea să aducă aurul în țară. Mărturisirile de ultimă oră ale liderului PSD

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus săptămâna trecută la Senat o propunere legislativă care prevede că depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României (BNR) în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă. Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că a inițiat proiectul de lege care prevede repatrierea rezervei de aur pentru a aduce „bogăția țării” acasă.

„Aurul ţării să vină acasă. De ce să trebuie stea în afara ţării aurul României? De ce să stea bogăţiile noastre afară?Adică dacă stă în trezoreria, în seifurile BNR, nu mai este o garanţie?”, a răspuns Liviu Dragnea la o întrebare a jurnaliştilor pe acest subiect.

Întrebat dacă, în cazul repatrierii, rezerva de aur ar urma să fie folosită pentru tranzacţii, şeful PSD a evitat să dea un răspuns, dar le-a spus jurnaliştilor: „Știţi ce nu înţeleg la voi? Totuşi, sunteţi copii tineri. Cu atâta nonşalanţă, cu atâta uşurinţă, criticaţi o măsură de a aduce bogăţia României în ţară”.

Citiți și:  S-a aflat! INFORMATIA momentului despre Liviu Dragnea! Cand va ieși din închisoare

„Rezerva de aur a fiecărei ţări este o garanţie foarte sănătoasă. Este cea mai puternică garanţie şi cred că e normal să o ai în ţara ta. Asta înseamnă, garanţia că e la tine acasă”, a mai spus şeful PSD.

Un proiect de lege depus la Senat de Liviu Dragnea si Şerban Nicolae prevede modificarea Legii de funcţionare a BNR. Un singur articol conţine acest proiect: iniţiatorii vor ca 95% din aurul României să fie repatriat.

Circa 60% din rezerva de aur a României se află la Banca Angliei.

Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a explicat, la Digi24, de ce ţările îşi ţin parte a rezervei de aur în străinătate.

Citiți și:  FARA PRECEDENT! Caramitru, VAL de JIGNIRI grotești la adresa votanților PSD: Sunt prosti de bubuie și nu știu sa facă nimic

„Aurul României trebuie să fie cât mai bine protejat. Rezervele României sunt plasate astfel încât ele să fie protejate şi ca valoare, şi fizic. Viaţa unei ţări poate cunoaşte şi momente mult mai dramatice decât cele pe care ni le imaginăm după 3 decade de tranziţie într-o Europă care nu a cunoscut un război mare european. Trăim vremuri care nu devin mai benigne, dimpotrivă, mai periculoase ”, a spus el.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile