S-a aflat! De ce l-au eliminat americanii pe generalul Soleimani. Ticluia un plan DIABOLIC!


Serviciile israeliene de informații par să fi știut ce planuri avea generalul iranian Qassem Soleimani în momentul în care a fost eliminat de americani.

Informațiile obținute de spioni au fost făcute publice de Fostul șef al Statului Major al Forțelor de Apărare din Israel (IDF), generalul Gadi Eisenkot, într-un interviu acordat publicației Israel Hayom.

Fără să se refere la afirmațiile făcute de Donald Trump când a justificat eliminarea comandantului Forțelor Quds ale Gărzilor Revoluționare Iraniene, Eisenkot susține că Soleimani intenționa să construiască baze aeriene în Siria să aducă o armată de 100.000 de tineri șiiti din Pakistan și Afganistan în apropierea Înălțimilor Golan ocupate de Israel.

Dar ambițiile generalului iranian, potrivit israelienilor, ar fi fost mult mai mari. Pe lângă faptul că încerca să impună hegemonia iraniană în regiune, avea în plan și obținerea de arme nucleare.

„În cele din urmă, cel mai bun lucru care s-a întâmplat Israelului a fost că americanii l-au eliminat”, a declarat fostul șef al Statului Major al Forțelor de Apărare din Israel, afăugând că toate planurile lui Soleimani au eșuat.

Recent, ministrul israelian al Apărării, Naftali Bennett, a afirmat că forțele iraniene se retrag din Siria, practic învinse.

Oficialii iranieni au negat, însă, susținând că forțele iraniene sunt de fapt consilieri militari care se află acolo la solicitarea guvernului sirian. Mai mult, reprezentanâii Teheranului au declarat că acești consilieri vor rămâne în Siria atâta vreme cât guvernul de la Damasc va avea nevoie de ei.

În ciuda afirmațiilor făcute de generalul Eisenkot și ministrul apărării, aviația israeliană continuă să atace în fiecare lună obiective din Siria, vizând, din câte se pare, poziții ocupate de iranieni și milițiile susținute de ei.

Comandantul Forței Quds, Qasem Soleimani, a fost ucis de o dronă americană la Bagdad, pe 3 ianuarie 2020. Atacul a dus la o încordarea fără precedent a relațiilor dintre SUA și Iran, cele două țări ajungând în pragul răzoiului.

Sursa: evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu