GENERAL

S-a aflat ce vor să facă, de fapt cu Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă (SURSE)

ciolacu3

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu, a susținut o declarație de presă în care a evitat să spună dacă este sau nu de acord cu obligativitatea certificatului verde COVID la locul de muncă, în contextul în care această prevedere a fost eliminată din proiectul de lege realizat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. La polul opus, PSD nu este de acord cu obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă. Totul va fi tranșat de președintele României.

PSD nu este de acord cu obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă
În cursul zilei de joi, fostul premier al României, Florin Cîțu, a vorbit despre certificatul verde COVID, despre care acesta spune că este o măsură pentru a stimula campania de vaccinare. De asemenea, președintele PNL a declarat că se caută modalități pentru a îmbunătăți ”ceea ce avem acum”.

”Vă spun că astăzi există certificatul verde în România, el se foloseşte la mall, la restaurante. Este o ordonanţă pe care am dat-o şi rolul acesteia a fost de a stimula campania de vaccinare, a motiva oamenii să se vaccineze şi de a rămâne economia deschisă. Vom vedea dacă există o modalitate de îmbunătăţire a ceea ce avem acum. Aşteptăm varianta de la Guvern şi apoi vom putea să discutăm pe ea”, a spus Florin Cîţu.

Jurnaliștii l-au întrebat pe fostul prim-ministru dacă este de acord cu certificatul verde COVID obligatoriu la locul de muncă, însă acesta a decis să evite întrebarea.

”Este un proiect de lege în Parlament, unde vorbeam de sistemul sanitar, de stat şi privat, după aceea a fost extins. Acum nu pot vorbi despre ceva ce nu avem. A fost trimisă o variantă, dar nu este varianta finală”, a spus președintele PNL cu privire la întrebarea jurnaliștilor.

Florin Cîțu: Sunt de acord cu toate măsurile care stimulează campania de vaccinare
Fostul prim-ministru a mai spus că susține orice măsură care stimulează campanie de vaccinare, subliniind că orice soluție are efecte directe și indirecte.
”Eu sunt de acord cu toate măsurile care stimulează campania de vaccinare. Acum trebuie să ne gândim că orice măsură ia un guvern, are efecte directe şi indirecte, şi trebuie să fie şi constituţională”, a mai afirmat Florin Cîțu.

Președintele PNL a mai adăugat ”eu ieri am spus că avem o variantă, am trimis-o către specialiştii jurişti, să vedem dacă este constituţională. Nu ştim încă, nu avem o concluzie, nu ştiu de unde aveţi informaţii, înţeleg că încă se discută, cu specialiştii”.

Potrivit fostului premier, orice măsură se va lua va avea un anumit impact asupra oamenilor.

”Trebuie să fie măsuri care binenţeles trebuie să fie legale, constituţionale, dar trebuie să aibă şi un rezultat. Din punctul meu de vedere, este important ca acest certificat verde să fie o motivaţie pentru oameni să se vaccineze dar să ţinem şi economia deschisă”, a arătat el, adăugând că putem avea un proiect până la finalul anului.

De cealaltă parte, Partidul Social Democrat (PSD) spune că nu este de acord cu introducerea obligatorie a certificatului verde COVID, motiv pentru care proiectul la care a lucrat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu mai este de actualitate.

De asemenea, PSD consideră că o astfel de condiționare este neconstituţională şi nu se poate aplica.

Amintim că zilele trecute, ministrul Sănătății a declarat că este dispus să își dea demisia din funcție dacă proiectul nu va fi acceptat de liberali.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.