S-a aflat ce s-a discutat la intâlnirea de taină la Vila Lac 1. Iohannis, noi ORDINE!

S-a aflat ce s-a discutat în cadrul întâlnirii de taină de marți de la Vila Lac 1, unde președintele Klaus Iohannis i-a convocat pe premierul Ludovic Orban și pe miniștrii Florin Cîțu și Nelu Tătaru și alți oameni de partid.

Întâlnirea ce a precedat conferința explozivă de presă a lui Klaus Iohannis nu a rămas fără schimbări majore pe harta politică a României.

Iohannis le-a transmis strategia pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie și a avut cuvinte de laudă la adresa lui Tătaru, despre modul cum a gestionat pandemia.

Iohannis i-a sfătuit pe liberali să mențină un raport de respect și colaborare cu USR PLUS, chiar dacă ideile politice diferă.

Politic, liberalii trebuie să-i atace mai mult pe cei din PSD, dar cu argumente solide. Mai mult, în perspectiva unei posibile viitoare majorități cu USR PLUS, trebuie să renunțe la atacurile asupra partidului condus de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Ce directive a dat Klaus Iohannis
Președintele le-a mai cerut liberalilor să fie mai activi din punct de vedere al comunicării în presă, pentru că greul în acest sens îl duce în prezent premierul Ludovic Orban.

La doar câteva ore după întâlnirea de taină președintele a ieșit într-o declarație de presă, prilejuită de împlinirea unui an de la alegerile prezidențiale. El a susținut un discurs electoral, atacând ca de fiecare dată PSD. El i-a găsit pe social-democrați responsabil pentru greutățile cu care se confruntă sistemul medical în actualul context epidemiologic.

Mai mult, președintele a mers până acolo încât a cerut ca de pe 6 decembrie, „PSD poate să dispară”.

Ultimul bilanț al pandemiei
Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat marți ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 196 de noi decese, 7.753 de persoane infectate cu COVID, în timp ce la ATI avem un nou record de infectați: mai exact sunt internaţi 1.204 de pacienți.

Până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 304.188 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 10.373 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Marți au fost 7.753 cazuri noi, rezultate în urma efectuării a 30.740 teste.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *