S-a aflat ce fac americanii în spatele ușilor închise (SURSE)

În cazul în care conflictul dintre Rusia şi Ucraina ar întrerupe furnizarea de gaze rusești, SUA au purtat discuții cu mai multe companii internaționale de energie cu privire la eventuale planuri de urgență pentru furnizarea de gaze naturale în UE.

SUA au discutat cu mai multe companii de energie despre furnizarea de gaze UE în cazul unui război Rusia-Ucraina

SUA sunt îngrijorate că Rusia se pregătește pentru un nou atac militar asupra Ucrainei, chiar dacă autoritățile de la Kremlin neagă acest lucru. Anunțul a fost făcut în contextul în care UE depinde de Rusia pentru aproximativ o treime din necesarul său de gaze iar orice întrerupere a livrărilor de gaze ale Rusiei către Europa ar exacerba o criză energetică cauzată de lipsa combustibilului.

Totodată, amintim că preţurile record ale energiei au crescut facturile pentru consumatori, precum şi costurile companiilor şi au stârnit proteste în unele ţări.

Citiți și:  Scenariul HORROR pregătit de generalii de la Kiev: Ucraina rezistă doar 60 minute în fața Rusiei!

De unde ar putea veni livrările suplimentare în cazul în care va fi nevoie?
Astfel, oficialii Departamentului de Stat au abordat companiile pentru a întreba de unde ar putea veni livrările suplimentare în cazul în care va fi nevoie, potrivit surselor reuters.com

Companiile le-au spus oficialilor guvernamentali americani că rezervele globale de gaze sunt limitate şi că există puţine gaze disponibile pentru a înlocui volumele mari din Rusia.

Discuţiile Departamentului de Stat cu companiile energetice au fost conduse de consilierul principal pentru securitatea energetică Amos Hochstein, a declarat un oficial înalt al Departamentului de Stat al SUA, potrivit sursei menționate. Oficialul a adăugat și că Departamentul de Stat nu le-a cerut companiilor să mărească producţia.

„Am discutat despre o serie de situaţii neprevăzute şi am discutat despre tot ceea ce facem cu partenerii şi aliaţii noştri naţionali. Am făcut asta cu Comisia Europeană, dar am făcut-o şi cu companii energetice. Este corect să spunem că le-am vorbit despre preocupările noastre şi am vorbit cu ei despre o serie de situaţii neprevăzute, dar nu le-am cerut nimic în privinţa producţiei”, a transmis sursa Reuters.

Citiți și:  Biden și Macron indică Rusiei următoarea țintă după Ucraina, trimițându-și trupele pe teritoriul nostru

Pe lângă faptul că au întrebat companiile ce capacitate au pentru a-şi mări livrările, oficialii americani au întrebat şi dacă au capacitatea de a creşte exporturile şi de a amâna întreţinerea exploatărilor, au spus sursele. Trebuie menționat că nu este clar care sunt companiile contactate de oficialii americani.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *