S-a aflat adevărul: Motivul real pentru care poți face COVID după vaccinare

Doctorul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat de ce unii români s-au infectat după vaccin.

Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a dat detalii despre românii care s-au vaccinat anti-COVID și care s-au infectat. El îi sfătuiește să țină cont, în continuare, de regulile sanitare și de distanțare recomandate de autorități. Medicul a explicat că serul nu-și face efectul imediat după ce este administrat.

Cunoscut epidemiolog crede că anumite județe au revenit la scenariul roșu deoarece multe persoane, imediat după ce s-au vaccinat, nu au mai ținut cont de restricții. Emilian Popovici spune că, indiferent dacă este vorba de prima doză sau rapel, cei vaccinați trebuie, pentru minimum 10 zile, să poarte mască de protecție și să evite aglomerațiile. În caz contrar, există riscul infectării.

“Atât după prima doză, cât şi după a doua s-a înregistrat un fenomen. După prima doză, mediana de infectare a fost la trei zile, iar la a doua a fost la trei zile. Deci se pare că oamenii nu au continuat să respecte măsurile după prima şi a doua doză. Vorbim de acelaşi vaccin ca în Israel, ţară în care cei care s-au vaccinat nu au avut acelaşi comportament care a fost în România. Până la 10 zile după ambele doze, este foarte importat ca oamenii să respecte restricţiile şi măsurile. Este foarte important să facă asta”, a declarat dr. Emilian Popovici, potrivit Antena 3.

Citiți și:  Poliţistul Marian Godină îl ironizează pe medicul care susţine că a descoperit propriul leac pentru COVID-19: Nimeni din oculta mondială nu ar dori ca poporul să afle

Topul vaccinurilor anti-COVID folosite în România
Emilian Popovici a vorbit despre Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. În opinia sa, toate vaccinurile care sunt folosite în România sunt bune.

“Sunt două tipuri de studii care se fac cu vaccinurile şi cu medicamentele. Atât cu vaccinul Pfizer, cât şi cu Moderna. Sunt studiile de efectivitate, adică acelea din populaţie, la care rezultatele au fost la fel de bune ca la studiile de eficienţă, adică 95%. La AstraZeneca, eficienţa este în jur de 70% sau puţin peste, dar este suficientă. Pentru populaţia generală, vaccinul AstraZeneca este foarte bun. Cu privire la anticorpi, depinde foarte mult cum reacţionează fiecare organism. Buletinele de analize dau un titlu de anticorpi şi o valoare. Dacă ai ceva peste valoarea care e în analize, se cheamă că ai dezvoltat anticorpi. Eu zic că toate cele 3 vaccinuri care sunt folosite la noi sunt bune”, a mai declarat cunoscutul epidemiolog.

Citiți și:  Ministrul de Interne a divulgat din greșeală câți MAI-iști se vaccinează: 38% din totalul de 130.000. Cu alte cuvinte, NU SE VACCINEAZĂ 62% din personalul cel mai informat din România privind vaccinurile

Sursa: capital.ro

84 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU