RUSINE. Am ajuns sa avem ministri pentru care romana este limba straina

rozalia-biro
CV-ul noului ministru propus de UDMR pentru sefia Ministerului Culturii a starnit reactii dure in mediul politic. Mai exact, un post important din Romania au ajuns pe mana unei persoane care considera limba romana drept limba straina. Vorbim despre Rozalia Biro, care ar trebui sa stie ca in Romania nu exista alta limba oficiala decat limba romana, oricat si-ar dori unii. Iata cum o critica deputatul iesean Tudor Ciuhodaru.
„Nu voi vota in plen ca doamna propusa de UDMR sa fie numita Ministru al Culturii. Poate asa va afla si ea ca, in Constitutia Romaniei, la articolul 13, este scris, negru pe alb si in romaneste, ca limba oficiala a acestei tari este, fie ca le place sau nu unora, limba romana. Este inadmisibil ca ministrul culturii sa considere drept limba straina si sa nu cunoasca foarte bine limba oficiala a statului roman dar, sa vezi si sa nu crezi nu e si cazul doamnei Rozalia Biro.
Aceasta doamna, multiplu nominalizata prin guvernul Romaniei ca vicepremier si ministru, si-a trecut in CV, fara nicio elementara diplomatie, limba romana la capitolul limbi straine, ce-i drept la „nivel superior”. Ce-i bataia asta de joc asa pe fata? Numai in Romania celui mai cinstit, destept si telegenic guvern poate sa fie numita ca Ministru al Culturii o persoana pentru care limba romana este o limba straina! Consider ca daca tu, cetatean roman, spui ca limba tarii care iti ofera demnitati si te plateste gras este straina, atunci nu ai ce cauta in functiile care reprezinta poporul roman”, spune deputatul iesean. – Sursa: Buna Ziua Iasi

Vezi aici linkul ministrului Rozalia Biro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Citiți și:  [ Ungurii dau startul ATACURILOR de după alegeri ]
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile