“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITAR

Rușii simulează lovirea Europei cu rachete nucleare care îşi ating ţinta în 200 de secunde: „Nimeni nu va supravieţui” – VIDEO

Gazdele şi invitaţii la unul dintre cele mai urmărite programe din Rusia au discutat despre perspectiva unui război nuclear. A fost prezentată şi o hartă care detaliază cât timp ar dura ca rachetele să lovească capitalele europene. Aleksey Zhuravlyov, un politician naţionalist, a spus: „O rachetă Sarmat şi Insulele Britanice nu vor mai exista”, conform unui articol apărut în ziarul britanic Daily Mail.

Televiziunea de stat rusă a simulat cu nerăbdare modul în care Vladimir Putin ar lansa o lovitură nucleară asupra a trei capitale din Europa, declarând că „nu vor exista supravieţuitori”, ca răspuns la comentariile făcute de ministrul Forţelor Armate din Marea Britanie care sprijină atacurile ucrainene asupra infrastructurii ruse.

Gazdele programului 60 minute de pe canalul TV Rossia 1 au anunţat că oraşele Londra, Paris şi Berlin ar putea fi lovite în 200 de secunde de la lansarea rachetelor nucleare. Acesta vine în momentul în care fostul şef NATO, Richard Sherriff, a avertizat că Occidentul trebuie să „se pregătească” pentru un război în „cel mai rău scenariu” cu Rusia, în Ucraina, pe fondul rapoartelor că preşedintele rus ar putea folosi parada de ziua victoriei a ţării din 9 mai pentru a declara război total asupra vecinului său.

În emisiunea de joi, preşedintele partidului naţionalist Rodina, Aleksey Zhuravlyov, s-a gândit la ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar lansa arme nucleare împotriva Regatului Unit, spunând: „o rachetă Sarmat şi insulele britanice nu vor mai exista”.

Coprezentatorul emisiunii Evgeny Popov a cerut prudenţă, spunând că „nimeni nu va supravieţui în acest război” dacă se folosesc arme nucleare între Rusia şi Marea Britanie.

Când a fost susţinut de comentariul uneia dintre gazde, el a insistat că „spune acest lucru serios”, în timp ce o altă gazdă a adăugat că şi Marea Britanie are arme nucleare şi că „nimeni nu va supravieţui în acest război”.

Producătorii emisiunii au arătat apoi spectatorilor o hartă care pare să sugereze că ar putea fi lansate rachete din Kaliningrad, enclava rusă dintre Polonia, Lituania şi Marea Baltică.

A sugerat că acestea ar putea ajunge la Berlin în 106 secunde, la Paris în 200 de secunde şi la Londra în 202 secunde. Acesta vine în timp ce Marea Britanie şi alte naţiuni occidentale continuă să sprijine Ucraina, aliaţii furnizând echipamente, vehicule militare şi arme ţării asediate.

Ca răspuns la sprijinul vestic al Ucrainei, războiicul Putin a ordonat armatei să testeze rachetele Sarmat, cunoscute şi sub numele de Satan II.

Săptămâna trecută, Putin s-a lăudat că rachetele hipersonice ale ţării sale care ar putea „scăpa de toate apărările moderne” şi ar putea fi gata să lovească Marea Britanie „până în toamnă”.

Comentariile alarmante au fost făcute la emisiunea, care este unul dintre cele mai urmărite programe TV din Rusia, în timp ce gazdele şi oaspeţii au discutat despre comentariile făcute de James Heappey, ministrul Forţelor Armate, în care a spus că loviturile Ucrainei pe teritoriul Rusiei ar fi „legitime” dacă au întrerupt liniile de alimentare.

Emisiunea este găzduită de soţii Olga Skabeyeva şi Evgeny Popov, care sunt căsătoriţi unul cu celălalt, din septembrie 2016 şi este unul dintre cele mai urmărite programe din Rusia.

În cadrul emisiunii, un Zhuravlyov furios a spus: „Un Sarmat [rachetă] şi atât – Insulele Britanice nu mai există”.

Când Skabeyeva, care a fost supranumită „Păpuşa de fier a lui Putin TV” pentru criticile ei la adresa partidelor de opoziţie, a avertizat „dar suntem oameni serioşi”, politicianul a răspuns „şi eu spun asta serios”.

„Ne acuză de terorism de stat”, a spus el, făcându-l pe Popov să spună „Marea Britanie are şi arme nucleare”.

Popov a adăugat: „Nimeni nu va supravieţui în acest război când vei propune lovitura cu un Sarmat. Înţelegi că nimeni nu va supravieţui? Nimeni de pe planetă.

Zhuravlyov a declarat „vom începe cu o tablă goală”, înainte de a spune că rachetele „nu pot fi interceptate”.

„Abilităţile lor sunt limitate. Ei spun că îl pot doborî, vom vedea despre asta’, a adăugat el.

O hartă care arată cât de repede ar putea rachetele să lovească capitalele Regatului Unit, Franţei şi Germaniei a fost apoi pusă pe ecran de către producători, indicând că rachetele ar putea fi lansate din Kaliningrad.

Skabeyeva a cerut prudenţă, spunând: „Sarmat nu sunt încă în Kalinigrad. De la Kaliningrad la Berlin sunt 106 secunde, de la Kaliningrad la Paris sunt 200 de secunde. Te interesează Londra, 202 secunde până la Londra.

Dezbaterea furioasă a avut loc în timpul unei discuţii despre remarcile făcute de James Heappey, ministrul Forţelor Armate din Regatul Unit, în care a spus că este „legitim” ca Ucraina să efectueze atacuri pe teritoriul Rusiei pentru a perturba lanţurile de aprovizionare.
Un Zhuravlyov incandescent a continuat: „Trebuie să li se arate această poză. “Băieţi uitaţi-vă la această poză – număraţi secundele, puteţi să o faceţi? Bună, este deja aici”.’

În timp ce Popov se străduieşte să-şi stăpânească râsul, Zhuravlyov spune: „Aşa este calea. Lasă-i să se gândească la asta. Luaţi un cronometru, număraţi (până) 220 de secunde. Aşa vorbeşti cu ei, ei nu înţeleg altceva.’

Tirada a venit după ce domnul Heappey a declarat pentru Times Radio că este „complet legitim” ca Ucraina să lanseze atacuri pe teritoriul Rusiei.

El a spus: „Este complet legitim ca Ucraina să vizeze în profunzimea Rusiei pentru a perturba logistica care, dacă nu ar fi perturbată, ar contribui direct la moarte şi carnagiu pe pământul ucrainean.

Marea Britanie furnizează arme, inclusiv sistemul de rachete Starstreak şi vehicule Stormer pentru a-l transporta, în Ucraina

Nu este prima dată când Zhuravlyov intră în atenţia publicului pentru comentariile sale la emisiune – în decembrie anul trecut a cerut ca congresmanul Statelor Unite Ruben Gallego să fie răpit şi închis pentru sprijinul său de a înarma şi antrena armata ucraineană.

O lună mai târziu, el a susţinut că Rusia ar trebui să pună arme nucleare în Cuba şi Venezuala ca răspuns la ajutorul militar din partea NATO acordat Ucrainei şi Georgiei.

Este preşedintele partidului politic Rodina, un partid naţionalist de extremă dreaptă, care îl sprijină pe Vladimir Putin în Duma de Stat.

Într-un tweet care a împărtăşit videoclipul unui public occidental, Julia Davies, creatorul Russian Media Monitor, a declarat: „Televiziunea rusă continuă să ameninţe cu lovituri nucleare împotriva naţiunilor occidentale, încercând cu disperare să le descurajeze să continue să ajute Ucraina.

„Într-o notă secundară, aceasta este prima prezentatoare de televiziune de stat care nu pare să fie nerăbdătoare să moară pentru Patria Mamă, certându-se cu un legiuitor fericit”.

S-a raportat că Putin urmează să declare „război total” Ucrainei „în câteva zile”, pentru a permite ţării să lanseze o mobilizare generală a populaţiei, potrivit surselor ruse şi oficialilor occidentali.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că preşedintele rus ar putea folosi parada de ziua victoriei Rusiei din 9 mai pentru a anunţa mobilizarea în masă a rezervelor sale pentru un impuls final în Ucraina.

O sursă militară rusă a declarat pentru Telegraph : „Armata este revoltată că bombardamentul asupra Kievului a eşuat. „Oamenii din armată caută răscumpărarea eşecurilor din trecut şi vor să meargă mai departe în Ucraina”.

Având în vedere că armata lui Putin a eşuat în prima fază a invaziei, neatingându-şi obiective militare, Moscova şi-a re-axat eforturile pe acapararea atât a coastei de est, cât şi de sud a Ucrainei.

Cu toate acestea, ca şi în primele luni ale invaziei, forţele ruse sunt întâmpinate cu o puternică rezistenţă ucraineană din partea armatelor hotărâte de la Kiev.

Unii analişti au prezis că Putin dorea să fie într-o poziţie în care să poată declara o anumită formă de victorie pe 9 mai. Dar, având în vedere că până la parada zilei victoriei a Rusiei sunt acum mai puţin de două săptămâni distanţă, acest lucru pare mai puţin probabil.

În schimb, dl Wallace a declarat pentru LBC Radio că Putin ar putea profita de ocazie pentru a declara un nou război cui va chema naziştii lumii pentru a-şi galvaniza populaţia într-un alt impuls împotriva apărătorilor ucraineni.

În timp ce mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie, marchează prin Ziua Victoriei aniversarea victoriei aliaţilor asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial – pe 8 mai, Rusia marchează Ziua Victoriei pe 9 mai din cauza diferenţei de fus orar.

Sfârşitul tuturor acţiunilor de luptă a venit la 23:01, ora Europei Centrale, marţi, 8 mai 1945, moment în care era deja 9 mai în ţările blocului sovietic, inclusiv în Rusia.

Se spune că racheta Sarmat, sau „Satan II” are cea mai mare rază de acţiune intercontinentală din lume, capabilă să lovească o ţintă la 11.200 de mile distanţă – ceea ce înseamnă că ar putea lovi cu uşurinţă ţinte în SUA şi Europa.

O imagine statică din fişă luată dintr-un videoclip pus la dispoziţie de serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării arată lansarea noii rachete balistice intercontinentale ruseşti „Sarmat” pe cosmodromul Plesetsk din regiunea Arhangelsk, (800 km nord de Moscova), Rusia, pe 20 aprilie 2022

Racheta „Sarmat” are caracteristici unice care îi permit să depăşească în mod fiabil orice sisteme de apărare antirachetă existente şi viitoare. Putin a salutat dezvoltarea rachetei, care a fost testată cu succes la începutul acestei săptămâni, „un eveniment mare şi semnificativ” pentru industria de apărare a Rusiei, spunând că Sarmat va „asigura securitatea Rusiei împotriva ameninţărilor externe şi îi va face pe cei care încearcă să ne ameninţe ţara cu o retorică agresivă să se gandească de două ori.’

„Racheta poate trece de toate sistemele moderne de apărare antirachetă”, a declarat el.

„Nu există aşa ceva nicăieri în lume şi nu va mai fi pentru mult timp.”

Experţii militari occidentali au spus că Sarmat este capabil să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare, suficiente pentru a distruge teritorii de mărimea Marii Britanii sau Franţei într-o singură lovitură.

Cu toate acestea, analiştii cred că ţinta stabilită pentru toamnă dezvăluită de Putin şi Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale Roscosmos, pentru desfăşurarea acestor rachete este una ambiţioasă, deoarece Moscova a raportat prima lansare de testare abia miercuri şi vor fi necesare mai multe teste înainte ca racheta să poată fi desfăşurată.

Există vreo apărare împotriva rachetelor balistice intercontinentale?

Un număr de ţări menţin sisteme antirachetă care urmăresc să doboare sau să distrugă rachete înainte ca acestea să poată atinge ţintele vizate.

Dar aceste sisteme sunt de obicei eficiente doar împotriva unui număr mic de rachete, care călătoresc cu mult sub viteze hipersonice.

Apariţia tehnologiei rachetelor hipersonice şi a ICBM cu rază lungă de acţiune, cum ar fi cea mai recentă rachetă Sarmat a Rusiei, au făcut ca sistemele antirachetă să fie în mare măsură depăşite.

Centrul SUA pentru Controlul Armelor şi Neproliferare a declarat că „în ciuda deceniilor de cercetare, dezvoltare şi testare, nu există în continuare niciun sistem antirachetă eficient şi fiabil pentru a contracara rachetele balistice intercontinentale (ICBM)”.

Sistemele de apărare antirachetă existente, cum ar fi sistemul Patriot al SUA, pot viza rachetele balistice cu rază scurtă, medie şi medie de acţiune a căror ameninţare este localizată într-o singură regiune, dar nu pot proteja eficient împotriva ICBM-urilor cu capacitate nucleară, cum ar fi Sarmat, care se poate desfăşura. focoase pe zone vaste.

Potrivit fostului secretar adjunct al apărării şi evaluator şef al armelor american Philip Coyle: „Toate sistemele de apărare antirachetă pot fi copleşite… Doar dacă atacul este limitat, apărarea poate avea speranţa de a nu fi copleşită”.

La începutul anilor 2000, SUA au început să lucreze la dezvoltarea unui sistem specializat conceput pentru a intercepta ICBM-uri, cunoscut sub numele de sistemul GMD (Ground-based Midcourse Defense). Acesta îşi propune să folosească o serie de senzori şi radare, situate în locaţii din întreaga lume şi în spaţiu, pentru a detecta lansările ICBM şi a le distruge din atmosfera Pământului, înainte ca focoasele să aibă şansa de a reintra şi de a-şi atinge ţintele. Dar programul este extrem de scump şi a dat rezultate extrem de slabe, chiar şi în testele scriptate în condiţii perfecte.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.