Rușii cred că noua tulpină de c0vid cu o rată a mortalității de 80% ar putea fi „scăpată” din laboratoarele biologice secrete americane

Descoperirile oamenilor de știință germani cu privire la originea de laborator a noului coronavirus, precum și informațiile din Statele Unite despre o nouă tulpină de virus cu o rată a mortalității de 80%, confirmă faptul că Statele Unite desfășoară activități biologice militare periculoase pe teritoriul altor țări, inclusiv Ucraina, a declarat copreședintele comisiei parlamentare care investighează activitatea laboratoarelor biologice americane în Ucraina, vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Irina Yarovaya, în urma ședinței comisiei de marți.

Potrivit site-ului oficial al Dumei de Stat, Yarovaya „a atras atenția asupra celor mai recente rapoarte din Statele Unite despre o nouă tulpină de coronavirus cu o letalitate de 80%.

„Această informație creează motive suplimentare pentru a lega activitățile militare-biologice periculoase, desfășurate de Statele Unite pe teritoriul diferitelor țări și în Ucraina, cu aceste studii”, a spus Yarovaya.

Ea și-a amintit declarațiile recente ale oamenilor de știință germani care „au dovedit originea de laborator a coronavirusului”.

„Toate aceste fapte care au fost anunțate astăzi sunt dovada solidă că toate activitățile desfășurate de Statele Unite în domeniul militar-biologic necesită nu numai transparență, ci și monitorizare și evaluare serioasă”, a spus Yarovaya. Ea a amintit că anterior comisia a subliniat deja că Statele Unite impun lumii o imagine agresivă a Rusiei pentru a distrage atenția de la „cercetarea periculoasă pe care o desfășoară”. „Publicațiile oamenilor de știință germani și britanici confirmă interesul Statelor Unite de a ascunde aceste informații”, a subliniat Yarovaya.

În martie, Duma de Stat a Rusiei și Consiliul Federației au adoptat o rezoluție pentru a efectua o anchetă parlamentară specială cu privire la funcționarea laboratoarelor biologice din Ucraina și pentru a crea un grup special format din 14 membri ai Dumei și 14 membri ai Consiliului Federației. Vicepreședintele Dumei de Stat, Irina Yarovaya, și vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosachev, sunt copreședinții comisiei.

Yarovaya a spus mai devreme că ancheta urma să elaboreze o fișă informativă care să fie trimisă președintelui rus și organizațiilor guvernamentale și internaționale. Nota va conține dovezile necesare și „expune relațiile cauză-efect, amenințările și provocările și toate organizațiile, entitățile juridice și oficialii implicați”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat anterior că operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina a dus la obținerea de dovezi care indică faptul că regimul de la Kiev a eliminat urgent urmele programului biologic militar din Ucraina, sponsorizat în cadrul unui program special de Departamentul Apărării al SUA.

Angajații laboratorului ucrainean au mărturisit că, pe 24 februarie, agenții patogeni ai ciumei, antraxului, tularemiei, holerei și a altor boli mortale au fost eliminați de urgență, a spus Konașenkov.

Subsecretarul de stat al SUA pentru Afaceri Politice, Victoria Nuland, în timp ce depunea mărturie în fața Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA pe 9 martie, a recunoscut că există unele facilități în Ucraina care desfășoară cercetări biologice clandestine și Washingtonul era dornic să împiedice forțele ruse să preia controlul asupra acestora. facilităţi. Ea a spus că Departamentul de Stat al SUA este „destul de îngrijorat de faptul că trupele ruse, forțele ruse, ar putea încerca să obțină controlul asupra [acelor laboratoare], așa că lucrăm cu ucrainenii asupra modului în care pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *