fbpx
MILITAR

Rușii au ATACAT la doar 20 de kilometri de Galați / VIDEO

Rușii ar fi atacat portul ucrainean Reni, aflat la câțiva kilometri de Galați

atac cu drone la reni 610x425 1

În noaptea de 24 iulie, rușii au atacat cu drone Shahed-136 în regiunea Odesa. Ținta dronelor a fost infrastructura portuară a Dunării. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare antiaeriană ucrainen. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în portul Reni, dar și sistemele antiaeriene care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze.

„Forțele ruse au continuat să terorizeze regiunea Odesa aseară, lansând un atac de aproape patru ore cu drone kamikaze Shahed-136 asupra infrastructurii portuare de pe Dunăre”, a transmis Comandamentului Operațional Sud ucrainean, transmite Ukrinform.

Ucrainenii spun că cel puțin trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană, însă o alta ar fi reușit să treacă de apărare și să lovească un depozit de cereale, dar nu specifică exact în care port ar fi fost această lovitură.

Portul ucrainean Reni, esențial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se afla la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galați.

Ca urmare a loviturilor UAV-urilor inamice, un hangar cu cereale a fost distrus, tancurile pentru depozitarea altor tipuri de marfă au fost avariate. În plus, un incendiu a izbucnit într-una dintre spațiile de producție. Incendiul a fost stins cu promptitudine, informează Zerkalo Nedeli.

“Din cauza impactului, hangarul de cereale a fost distrus, tancurile de depozitare a marfurilor au fost avariate. Un incendiu a izbucnit într-una din încăperile tehnice, care a fost deja stins”, a scris Kiper.

Natalya Humenyuk, secretarul de presă al Forțelor de Apărare ale Ucrainei de Sud, a raportat că trei drone Shahed inamice au fost doborâte de forțele ucrainene. Cu toate acestea, în timpul atacului, au fost și lovituri pe teritoriu care s-au soldat cu victime.

“Din păcate, unul dintre porturi a fost lovit – Reni. Acolo a fost distrus un hangar agricol în care erau depozitate cereale. Mai multe tancuri pentru alte tipuri de mărfuri au fost avariate, s-au produs pagube instalațiilor portuare, adică macarale etc. Există însă informații despre trei lucrători portuari. Consecințele atacului sunt cercetate”, a spus ea.

Informațiile sunt încă în curs de clarificare.

„În această noapte, un atac de aproape 4 ore al dronelor „Shahed-136” a fost îndreptat către infrastructura portuară a Dunării. 3 drone au fost distruse de forțele de apărare aeriană”, se arată în comunicat.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.