Rusia, ULTIMATUM: „Cine depune armele, va trăi!”

Armata rusă a dat un ultimatum forţelor ucrainene din oraşul-port Mariupol să se predea, transmite dpa.

Într-o declaraţie, generalul-maior Mihail Mizinţev afirmă că, luând în considerare situaţia catastrofală de la oţelăria Azovstal, luptătorilor ucraineni şi „mercenarilor străini” aflaţi în captivitate li se propune să înceteze ostilităţile şi să depună armele duminică, începând cu ora 6:00 (03:00 GMT).

„Toţi cei care depun armele au viaţa garantată”, a spus Mizinţev.

Potrivit informaţiilor autorităţilor ruse, toţi luptătorii ucraineni rămaşi în Mariupol sunt baricadaţi în acest moment în oţelăria Azovstal.

Într-o prezentare a etapelor modului în care va funcţiona capitularea, Mizinţev a spus că începând cu ora 6 dimineaţa partea rusă va urma să ridice steagurile roşii, iar partea ucraineană să ridice steagurile albe „în jurul perimetrului Azovstal” în semn de respectare a încetării focului.

Predarea, „permisă” între orele 6:00 – 13:00

După confirmarea pregătirii de predare pe canalele de comunicare stabilite anterior, între orele 6:00 şi 13:00 tuturor unităţilor ucrainene li se va permite să se retragă din zonă „fără arme sau muniţie”.

Mizinţev a cerut, de asemenea, tuturor forţelor ucrainene să depună armele, avertizându-i să nu „îşi testeze soarta ca în tragedia de la Mariupol, ci să luaţi singura decizie corectă de a înceta ostilităţile şi de a depune armele acum, oriunde „manipulatorii” voştri vă forţează să luptaţi pentru ideile nazismului”.

Generalul-maior Mihail Mizinţev a promis respectarea „tuturor normelor Convenţiei de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război”, relatează Agerpres.

Sursa: stiridiaspora.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *