Rusia pune stăpânire pe Europa! Ce va construi la granițele României

Rusia pune stăpânire pe Europa. Rușii ar putea pune mâna pe un proiect bombă chiar la granițele României. Este vorba despre construcția centralei nucleare de la Belene, Bulgaria.

Vicepremierul rus Sergei Prihodko susţine că Rosatom, o companie de stat a Rusiei, este capabilă să construiască această centrală nucleară şi va concura cu ceilalţi jucători care vor participa la licitaţie.

„Acum vedem o atitudine constructivă a actualului Guvern bulgar, care intenţionează să relanseze proiectul centralei nucleare de la Belene, iar compania rusă este pregătită să ia parte la licitaţie”. Principalele echipamente tehnologice ale centralei au fost deja fabricate şi se află în Bulgaria, a declarat Prihodko.
„Toate acestea arată că Rosatom este capabilă să asigure finalizarea centralei în timp util şi să devină partener în toate etapele de funcţionare ale unităţii”, a mai spus oficialul rus.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Bulgaria are în plan construcţia unei centrale nucleare de 2.000 de Megawaţi la un cost plafonat la 10 miliarde de euro şi aşteaptă investitori.

Interesaţi sunt grupul chinez China National Nuclear Corp, cât şi cel sud-coreean Korea Hydro & Nuclear Power.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile