Rusia interzice publicitatea pentru AVORT

Președintele rus, Vladimir Putin, a promulgat luni legea care interzice reclamele la avort, informează Reuters. Organizţiile pro-avort afirmă că măsura va restrânge „drepturile reproductive” ale femeilor (termen din „limba de lemn” a secularismului, sub care este camuflat, de obicei, avortul).

vladimir si copiii

Putin a făcut din oprirea declinului demografic al țării o prioritate și a adoptat o atitudine pronunțat conservatoare în noul său mandat, susţinând ceea ce el numește „valorile tradiționale” și luând ca reper moral Biserica Ortodoxă.

Recent, Putin și-a atras criticile Occidentului pentru o lege de protejare a copiilor în faţa propagandei homosexuale, lege despre care activiștii homofili afirmă că discriminează homosexualii.

Legea de interzicere a reclamelor la clinicile de avort „nu este începutul restricționării drepturilor (reproductive) ale femeii, ci mai degrabă continuarea unui proces început în 2011”, spune activista pentru „drepturile femeilor” Olgerta Kharitonova, citată de Reuters.

Citiți și:  De ce Rusia este rea și de ce America e bună?

Kharitonova se referă la înăsprirea legislației avortului, care îl interzice după săptămâna a 12-a de sarcină și impune o perioadă de 48 de ore de așteptare. Înainte de această reformă, avortul era permis până în luna a 6-a de sarcină.

URSS a fost prima țară din lume care a legalizat avortul „la cerere”, în 1922. Acesta era văzut de conducerea leninistă ca un pas esențial spre desființarea familiei țărănești tradiționale, principala opreliște în calea victoriei revoluției bolșevice.

Reînvierea tradițiilor religioase după colapsul URSS din 1991 a redus semnificativ rata avortului în Rusia, care rămâne însă una din cele mai mari din lume și este cea mai mare din Europa. În Rusia, avortul este încă folosit pe scară largă ca metodă de „control al nașterilor”.

Citiți și:  „Turismul avortului“ susținut de ministrul Sănătății din Suedia, pentru femeile poloneze: Veniți aici să vă ucideți copilul!

Guvernul finanțează actualmente campanii publicitare de încurajare a natalității și oferă stipendii speciale familiilor cu mulți copii.

O altă propunere recentă ce se va dezbate în parlamentul de la Moscova ar urma să interzică folosirea fondurilor de sănătate publice pentru avorturi.

De pe Cultura Vietii

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile