GENERAL

Rusia este în stare de șoc. ANUNT de ultimă oră venit chiar acum

peskov putin

Anunț de ultimă oră venit chiar acum. Președintele Vladimir Putin va fi pus în fața unei situații fără precedent pentru decizia sa de a invada Ucraina, dar și pentru masacrul comis la Bucha. Rusia este în stare de șoc.

Finalul lui Vladimir Putin se apropie. Un anunț în legătură cu războiul din Ucraina a venit chiar acum. Eurojust, agenția Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul justiției penale anunță că Curtea Penală Internațională (CPI) se va alătura echipei care investighează acuzațiile de crime de război din Ucraina.

Un acord în acest sens a fost deja semnat de către procurorii generali din Lituania, Polonia și Ucraina. Anunțul a fost făcut de procurorul CPI, Karim Khan, acesta adăugând că este vorba despre un acord pentru prima participare a tribunalului internațional pentru crime de război la o echipă de anchetă, scrie Sky News.

Totodată, el a mai adăugat că cei responsabili trebuie să fie aduși în fața instanței și trași la răspundere pentru cele întâmplate acolo.

Rușii vor fi pedepsiți
„Prin acest acord, părțile trimit un mesaj clar că vor fi depuse toate eforturile pentru a aduna în mod eficient dovezi privind crimele internaționale de bază comise în Ucraina și pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției”, a declarat Eurojust prin intermediul unui comunicat.

Menționăm faptul că încă de luna trecută, procurorul Khan a deschis o anchetă privind posibile crime de război comise de forțele rusești. Ulterior, Ucraina, Lituania și Polonia au semnat un acord de înființare a unei echipe care să permită schimbul de informații și investigarea presupuselor crime de război și crime împotriva umanității.

Până când vinovații vor fi trași la răspundere însă, îngrijorările continuă atât pe teritoriul Ucrainei cât și în restul globului. La rândul ei, Autoritatea Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) s-a autosesizat în legătură cu situația de la centrală Cernobîl din Ucraina.

Sursa citată a anunțat că va lansa o misiune în Ucraina pentru a examina fosta centrală nucleară de la Cernobîl, care a fost scena unor lupte violente la începutul războiului și care a provocat temeri privind o scurgere majoră de radiații.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.