Rusia e în stare de șoc. S-a sinucis!

A trecut mai bine de o lună de zile de când președintele rus Vladimir Putin a dat ordinul de invadare a Ucrainei. În tot acest timp, sute de oameni și-au pierdut viața,. Acum, o răsturnare de situație are loc.

Presiunea pusă de Vladimir Putin se resimte în rândul comandanților. O tragedie fără precedent a avut loc în urmă cu doar câteva ore. Anunțul a fost făcut de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Sursa citată raportează sinuciderea comandantului Regimentului 13 Tancuri din Divizia 4 Tancuri din Rusia. Potrivit informațiilor obținute de ucraineni, comandantul rus a fost extrem de tulburat de ceea ce erau obligați să le facă civililor ucraineni și a preferat să se sinucidă decât să mai participe la un astfel de masacru.

Comandant rus, ucis de oamenii săi
Războiul din Ucraina a cunoscut mai multe răsturnări de situație în ultimele zile. Militarii ruși au ajuns să își ucidă propriul comandant pentru a nu mai lupta.

Citiți și:  Putin a luat decizia chiar acum! Mesajul transmis direct de la Kremlin

Anunțul a fost făcut de un oficial occidental. Acesta a anunțat public că doi comandanți ruși de rang înalt au fost uciși în Ucraina, unul dintre ei fiind atacat chiar de către oamenii săi, notează BBC.

Este vorba despre comandantul Brigăzii 37 de infanterie motorizată, un colonel care a fost ucis chiar de către militarii săi, din cauza amplorii pierderilor suferite de brigada sa. Colonelul Iuri Medvedev ar fi fost călcat de un vehicul blindat, condus chiar de militarii ruși.

Ulterior, presa internațională a publicat noi informații în acest sens. Conform surselor citate, colonelul Medvedev ar fi suferit răni la picioare și a fost evacuat în Belarus, unde a și murit.

Un alt general a murit
Având în vedere gestul trupelor rusești, oficialul trage un semnal de alarmă și menționează că această situație confirmă provocările cu care armata rusă se confruntă de când a invadat Ucraina. „Acest lucru oferă doar o perspectivă asupra unora dintre provocările morale cu care se confruntă forțele ruse”, a adăugat el.

Citiți și:  Rusia, AVERTISMENT pentru ţările vecine Ucrainei, în special România

Pe lângă Medvedev, un al șaptelea general a fost ucis. Este vorba despre generalul-locotenent Iakov Reznațev, comandantul Armatei 49 a Rusiei, care, la începutul războiului, ar fi declarat că invingerea Ucrainei este „o chestiune de ore”.

Până la momentul actual însă, aceste informații nu au fost însă confirmate și de Kremlin. Până acum, șapte generali ar fi fost uciși în războiul din Ucraina, conform autorităților ucrainene.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *