fbpx
MILITAR

Rusia, din greseala sau nu, a ATACAT Romania! Nu, nu este nicio gluma!

Localnicii confirmă mai mulți că dronele au trecut în linie dreaptă pe deasupra locuințelor din Ceatalchioi. Teama e foarte mare

putin 1

RUSIA A ATACAT ROMANIA

Tudor Cernega, primarul comunei Ceatalchioi, din Tulcea, a povestit la Digi24 momentele terifiante prin care au trecut localnicii miercuri dimineață, după atacul cu drone asupra portului Izmail.

El a spus că oamenii au povestit că dronele au trecut pe deasupra caselor lor și că una ar fi căzut în pădure. Au fost declanșate căutări, dar nu au fost găsite însă resturi de dronă, a subliniat primarul, scrie Digi24.

„Localnicii confirmă mai mulți că dronele au trecut în linie dreaptă pe deasupra locuințelor din Ceatalchioi. Teama e foarte mare.

Nu a fost găsită nicio dronă prăbușită. Există mărturia unor localnici, marinari, că o dronă ar fi căzut în pădure. S-a căutat, dar nu s-a găsit nimic. Nici nu ai cum în desișul ăla de pădure.

Faptul că au trecut dronele pe deasupra locuințelor, mai mulți confirmă că dronele au venit din mai multe direcții pentru a deruta apărarea antiaeriană.

Când a ajuns zvonul că drona a căzut pe teritoriul nostru s-a creat panică, pentru că precizia lor nu e mare.

Oamenii s-au speriat, s-au spart geamuri deoarece fiind o zonă mlăștinoasă, unda de șoc s-a propagat foarte puternic, creând impresia unui cutremur.

Când s-a văzut că se trag mitraliere, panica a fost foarte mare. Azi lucrurile și-au mai revenit.

Nu au mai fost astfel de probleme atât de aproape, au mai fost trase rachete dar nu așa aproape.

Acum s-a tras la 300 de metri de casa omului”, a povestit primarul.

Ministerul Apărării a reacționat, luni, după atacul rușilor aproape de granița României. Potrivit ministerului, „nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.”

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Un comentariu

  1. Ăsta nu este un atac, poate a fost o încălcare a frontierei, nu știu câtă bază poți pune pe declarațiile oamenilor de acolo privind prăbușirea dronei în pădure. Eu, aș stabili zonă de interdicție, pentru că atacul pe graniță afectează indirect interesele și liiniștea internă ale României. Dacă se produce o tragedie la noi, nu poate nimeni să invoce o greșeală nevinovată și întâmplătoare din moment ce zona este des amenințată. Seamănă cu elicopterele din Belarus care au trecut “nevinovate” peste granița cu Polonia, au nevoie de riposta NATO ca să pară reală victimizarea Rusiei că de fapt nu luptă cu Ucraina și că ei de fapt se apără. Probabil că nici prietenii nu-i mai cred și au început să piardă din credibilitate și susținere, mai ales de la africani.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: