“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Rusia cutremură toată Europa: Acuzații grave la adresa NATO

430354

Serghei Şoigu, ministru al Apărării în Rusia, a lansat acuzații grave la adresa NATO în ziua de sâmbătă, 23 octombrie. Acesta susține că treptat sunt adunate forțe în apropierea graniţelor Rusiei iar NATO nu doreşte să discute cu Moscova despre securitatea Europei de pe poziţii de egalitate.

Ministrul rus al Apărării lansează acuzații grave la adresa NATO: Adună treptat forţe în apropierea frontierelor noastre
Declarația acestuia vine în contextul tensiunilor ridicate dintre NATO şi Rusia, după ce miniştrii Apărării din alianţa vestică au anunțat un nou plan de apărare în fața unui posibil atac rusesc, conform informațiilor transmise de interfax.com

Amintim că ministrul Apărării din Germania a descris planul respectiv drept „un mijloc de descurajare”. Totuși, Kremlinul a declarat vineri că planul arată că Moscova a avut dreptate să întrerupă legăturile cu NATO.

Rusia şi-a închis misiunea diplomatică la NATO
Rusia şi-a închis misiunea diplomatică la NATO şi misiunea Alianţei de la Moscova, după ce NATO a expulzat opt ruşi acuzaţi de spionaj.

„NATO adună treptat forţe în apropierea frontierelor noastre, pe fondul apelurilor de descurajare militară a Rusiei. Ministrul german al Apărării trebuie să ştie foarte bine cum s-a încheiat o situaţie similară pentru Germania şi Europa.

Dar NATO este cea care nu este pregătită pentru un dialog egal pe această problemă. Mai mult, punerea în aplicare a planului de descurajare al NATO în Afganistan a ajuns la un dezastru, cu care se confruntă acum întreaga lume”, a declarat Serghei Şoigu.

Rusia este cu ochii pe România
Rusia trimite un semnal de îngrijorare pentru România. La mijloc este regiunea Mării Neagre și ceea ce petrece în această zonă. Țara condusă de Vladimir Putin susține că NATO și-a intensificat activitatea în România. Scopul, cred rușii, este transformarea Mării Negre într-o arenă de confruntare.

Un avertisment în acest sens a fost transmis de ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Alexander Grușko. Oficialul rus a susținut că Moscova observă o intensificare a activității NATO în România și Bulgaria cu scopul transformării Mării Negre într-o arenă de confruntare. În replică, NATO a arătat că a trebuit să-și consolideze prezența în regiunea pontică din cauza agresivității Rusiei în această zonă.

„Acum au ocupat regiunea Mării Negre. Observăm o creștere a activității pe teritoriul Bulgariei și României. Au transformat deja Marea Baltică într-o zonă de rivalitate militară. Sunt pe cale să transforme Marea Neagră într-o arenă de confruntare militară”, a declarat oficialul, într-un interviu acordat postului de televiziune Russia-24, citat de agenția de știri Tass. În opinia ministrului rus, Moscova este conștientă de faptul că NATO amplasează arme în apropierea frontierelor Rusiei.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.