Rusia considera NATO si TERORISMUL amenintari la fel de periculoase

Expansiunea NATO şi terorismul reprezintă pentru Rusia ameninţări la fel de serioase la adresa securităţii naţionale, a declarat sâmbătă ministrul Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţia de ştiri RIA Novosti.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 1, Şoigu a declarat că terorismul internaţional este “principalul inamic” al Rusiei, având în vedere că mulţi militanţi care luptă în “zone fierbinţi” din jurul lumii sunt membri ai unor organizaţii teroriste.

O altă ameninţare majoră în opinia lui Şoigu este continua încercare de construire a unei infrastructuri NATO şi extindere a prezenţei alianţei în apropierea graniţelor ruse.

Rusia s-a opus vehement candidaturilor Georgiei şi Ucrainei la NATO, precum şi planurilor de amplasare a unor elemente ale scutului american antirachetă în ţări din Europa de Est, precum România şi Polonia, aminteşte Mediafax. “Această expansiune continuă (a NATO) este complet nefondată, în opinia noastră”, a declarat Şoigu. “Vorbim şi vorbim, şi ne zâmbim unii altora, dar aceasta merge înainte”.

Citiți și:  România, în ALERTĂ din cauza lui Putin: Klaus Iohannis a luat decizia cea mare!

O altă îngrijorare a Moscovei este şi traficul de droguri din Afganistan, în special după retragerea contingentului militar internaţional din această ţară în 2014.

Pe de altă parte, vorbind despre armată, ministrul a declarat că Rusia nu va renunţa niciodată la serviciul militar obligatoriu deoarece “teritoriul ţării noastre este prea mare pentru o forţă integral profesionistă, dar trebuie să fim capabili să ne mobilizăm resursele în cazul unei ameninţări”.

Şoigu a declarat la începutul săptămânii că 205.000 de soldaţi profesionişti sunt în prezent în serviciul armatei şi că numărul lor va creşte gradual în următorii şapte ani. Conform Mediafax, ministrul rus al apărării anunţase anterior că Moscova vrea să ajungă la 425.000 de soldaţi profesionişti, respectiv jumătate din forţele armate, până în 2017. Sursa: FrontPress.ro

Serghei-Soigu-Rusia-am4n

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Putin pe urma lui Biden: introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.