Rusia AMENINȚĂ: Transferul de avioane F-16 în Ucraina echivalează cu implicarea NATO în război!

Avioane F-16

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat într-un mesaj publicat luni dimineața că transferul avioanelor de luptă F-16 în Ucraina ar ridica întrebări cu privire la implicarea NATO în conflict.

Potrivit lui Antonov, nu există infrastructură adecvată în Ucraina pentru operarea avioanelor F-16, iar numărul necesar de piloți și personal de întreținere nu există. El a atras atenția asupra situației în care avioanele de luptă americane ar decola de pe aerodromurile NATO controlate de “voluntari” străini.

Statele Unite au anunțat vineri că vor permite aliaților lor occidentali să furnizeze Ucrainei avioane de luptă avansate, inclusiv avioane F-16 de fabricație americană. Trupele americane vor antrena și piloții ucraineni pentru a utiliza aceste avioane. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a asigurat pe Joe Biden că avioanele nu vor fi utilizate pentru a ataca teritoriul Rusiei.

Citiți și:  E CLAR! VINE RĂZBOIUL! România va cumpăra avioane de ultimă generație F-35

Antonov a subliniat că orice atac al Ucrainei asupra Crimeei ar fi considerat un atac împotriva Rusiei. El a menționat importanța ca Statele Unite să fie pe deplin conștiente de posibilul răspuns al Rusiei.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu