“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Rusia a luat foc si trimite o undă de șoc în toată Europa: UE se va împuşca singură în picior

drapel rusia.q53bho0mkx

Rusia este la un pas să primească o nouă sancţiune drastică din partea Uniunii Europene, în cazul în care statele UE vor aplica planul despre care se discută intens în ultima perioadă. Care a fost replica imediată şi fără echivoc a Moscovei?

UE va suporta consecinţele dacă decizia privind vizele va deveni realitate, ameninţă Rusia
Este vorba despre suspendarea acordului privind facilitarea vizelor pentru cetăţenii ruşi. Moscova nu este deloc dispusă să accepte aşa ceva şi lansează un avertisment dur la adresa Bruxelles-ului.

Ministrul adjunct de Externe de la Moscova, Aleksandr Gruşko, a vorbit despre „consecințele” deciziei de suspendare în totalitate a acordului de facilitare a vizelor dintre Uniunea Europeană și Rusia.

Oficialul rus a afirmat foarte clar faptul că încălcarea, eludarea sau retragerea de către UE din acordul de facilitare a vizelor nu va rămâne fără consecinţe, notează agenţia de presă RIA Novosti.

El a avertizat Bruxelles-ul că o astfel de decizie ar însemnă că UE se va împuşca singură în picior, iar Rusia ar putea răspunde într-un mod în care nimeni nu se aşteaptă.

„Vom decide singuri dacă măsurile vor fi simetrice, asimetrice sau ceva la care UE nu se așteaptă. (…)

Dacă Bruxelles-ul decide să se împuște din nou în picior, e alegerea lor atunci”, a precizat Aleksandr Gruşko.

Miniştrii de Externe ai UE au căzut de acord privind suspendarea acordului. Se spune adio practicii de „visa shopping”
Reamintim că miercuri, 31 august, în cadrul reuniunii informale a miniştrilor de Externe din statele membre UE, ce a avut loc la Praga, s-a ajuns la un consens privind suspendarea în totalitate a acordului dintre UE şi Rusia privind vizele de călătorie.

Această măsură „va reduce semnificativ numărul de noi vize emise de statele membre ale UE”, a precizat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

Şeful diplomaţiei europene a declarat că decizia va pune capăt practicii de „visa shopping”, folosită de ruși care încearcă să intre mai ușor în UE prin statele membre cu reguli mai relaxate.

Vizele vor fi acordate după o analiză amănunțită în cazul fiecărei persoane. Borrell a subliniat că decizia nu trebuie să afecteze rușii care se opun regimului de la Moscova. De asemenea, UE nu va recunoaște pașapoartele rusești emise în zonele ocupate de Rusia.

O interdicție generală a vizelor, așa cum au cerut Ucraina și mai multe țări din Europa de Est, nu este avută deocamdată în vedere.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.