MILITAR

„Rusia a decis să atace Moldova”. Cine face anunțul înfricoșător

rusia 1 696x435 1

Moscova dorește să atace Moldova și să cuprindă Transnistria în teritoriul Rusiei. Kremlinul a elaborat deja planuri clare pentru invazie. Acest lucru a fost raportat de ziarul The Times, citând surse din serviciile secrete ucrainene.

Potrivit informațiilor, transferul de trupe pe avioane și elicoptere din Crimeea ar fi gata. Dacă acest lucru se va întâmpla cu adevărat, Kremlinul ar putea repeta „scenariul” din Donbass, scrie The Times.

„Credem că Kremlinul a decis deja să atace Moldova. Soarta Moldovei este foarte importantă. Dacă ruşii vor începe să preia controlul, vom deveni o ţintă uşoară din punct de vedere militar, iar ameninţarea la adresa Ucrainei va fi existenţială. Dacă Rusia recunoaşte independenţa Transnistriei, aceasta va fi o ameninţare directă şi o încălcare a integrităţii teritoriale a Moldovei. Aceasta va fi o repetare a „scenariului Donbas”. Apoi vor furniza un număr mare de arme şi apoi vor să se alăture Rusiei”, au spus sursele.

Kremlinul a făcut planuri să atace Moldova
Există deja „o serie de indicatori” care arată planurile Kremlinului de a ataca, spun cei din interior. Publicaţia mai arată că Moldova are o armată de 3.250 de militari.

Serviciile secrete ucrainene au înregistrat anumite activități pe aeroportul din Tiraspol, capitala Transnistriei, teritoriul aflat la est de Moldova, la granița cu Ucraina. Rușii ar putea încerca să transfere trupe în avioane și elicoptere care decolează din Crimeea. În același timp, în capitala Moldovei, Chișinău, ar urma să fie organizate proteste și revolte.

Cu toate acestea, potrivit agenției Ukrinform, aceste informații nu ar fi fost încă verificate de serviciile de informații occidentale.

Moldova, între ciocan și nicovală
Până acum Republica Moldova a rămas neutră și nu a impus sancțiuni Rusiei. De asemenea, a început procedurile de aderare la Uniunea Europeană și a primit până acum sute de mii de refugiați ucraineni, motiv pentru care premierul Natalia Gavriliță a cerut sprijin internațional „pentru gestionarea crizei refugiaților și a consecințelor economice pentru cetățeni”.

În ultimele zile, Dmitri Suslov, directorul Centrului de Studii Internaționale din Moscova, a explicat că Vladimir Putin pur și simplu nu s-a hotărât încă ce să facă cu Transnistria și Moldova. Totuși, obiectivul de a continua înaintarea spre sudul Ucrainei, de a ajunge la Odesa și Mykolaiv și apoi de a stabili o legătură teritorială directă cu Transnistria, este una dintre opțiunile aflate pe masa liderului de la Kremlin.

Ziarul National

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.