ROMANII SUNT INVENTIVI. Vezi cum poti fenta ascultarea telefoanelor pe cartela!

cartele

Cartelele pre-pay nu mai pot fi anonime dupa ce guvernul a aprobat, la cererea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, o lege prin care cumpararea cartelelor telefonice se va face cu inregistrarea codului numeric personal. Romanii au gasit insa metoda de a scapa de riscul ca telefoanele sa fie ascultate.

Sperietura ca toate telefoanele, chiar si cele cu cartela, vor putea fi identificate si ascultate dupa ce guvernul a dat unda verde unei modificari legislative prin care cartelele pre-pay nu vor mai fi anonime, s-a dovedit a fi fara temei. Si asta pentru ca romanii au deja solutii pentru aceasta problema, scrie ziarulring.ro.

„Oamenii o sa se duca si o sa cumpere 100 de cartele si o sa le vanda in piata la Vitan, pentru ca nu ai cum sa pui o interdictie la cumpararea cartelelor. Sigur se va dezvolta o piata de achizitie a mai multor cartele pentru a fi revandute. Dupa parerea mea, legea aceasta vizeaza in primul rand teroristii. Un om de afaceri sau un politician poate sa trimita oricand pe cineva sa ia o cartela si sa se opreasca pe strada sa-i zica unui amarat sa cumpere cartele”, a declarat Mihai Belu, director general al unei companii de anchete si filaj.

In plus, este de asteptat sa apara anunturi de vanzari ale cartelelor deja achizitionate de catre cei care vor sa castige ceva bani i

La ora actuala, in Romania exista 13 milioane de cartele pre-pay, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate din totalul cartelelor SIM active. Potrivit unui proiect de lege initiat de guvern, ce urmeaza a fi aprobat de parlament, persoanele care detin o cartela pre-pay vor fi obligate sa se inregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, sub sanctiunea sistarii serviciului, iar cele care doresc sa cumpere o astfel de cartela vor trebui, la randul lor, sa prezinte un act de identitate pentru a primi cartela.

Sursa: Incorect.ORG

Citeste si: Toate persoanele care detin cartele pre-pay sunt OBLIGATE sa se inregistreze cu buletinul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *