Românii și-au ales noul premier. Sondaj de ultim moment. Cine poate fi înlocuitorul Vioricăi Dăncilă

Ion Cristoiu a făcut public un sondaj de ultimă oră, analiză conform căreia românii preferă un nou premier. Jurnalistul a dezvăluit că numele aflat pe primul loc reprezintă o surpriză totală.

Conform rezultatului prezentat de Ion Cristoiu, Dacian Cioloș este preferatul românilor, iar la o distanță mică se află Rareș Bogdan, numele fostului jurnalist reprezentând o lovitură pentru PSD.

„Au spus că este cel mai bun scor al PNL, lasă o parte din istorie că sunt analfabeți, nu e adevărat, și atunci PNL-ul lui Ionel Brătianu ce scoruri obținea, au zis că hai că e cel mai bun scor post-decembrist, noi nu ne raportăm la PNL-ul ăla, e PNL plus PDL. Monica Mihai: PNL a obținut un scor mic în aceste condiții. Ion Cristoiu: Da, și în condițiile în care e după doi ani de dezastru de guvernare PSD, pe un val anti-PSD atât de tare trebuie să obții 40%, ei au obținut același scor pe care l-au obținut la europarlamentarele din 2014 PNL și PDL, nu au obținut nimic. Ei se îmbată cu apă rece, în anumite zone Clujul unde era primar Emil Boc, USR-ul i-a destrămat. Monica Mihai: Ca și în Capitală de altfel. Ion Cristoiu: Noi trebuie să raportăm scorul lor nu la PSD, ci la principalul competitor, păi dacă principalul competitor care nu a avut structuri, care nu a avut primari, care nu a avut pomeni, sondajele de opinie de după, inclusiv acesta, că el a fost votat de oameni fără studii superioare, iar un mare lucru. Este limpede că a luat de la PSD tot electoratul ăla, electoratul sofisticat, citit, cultivat a mers spre USR-PLUS. Și cum să nu se supere domnul Ludovic Orban, uitați aici sondajul cine ar fi cel mai bun premier de la dreapta.

Monica Mihai: Cine ar fi? Ion Cristoiu: Cu 35,4%, repet e în premieră și exclusivitate acest sondaj, este Dacian Cioloș, pe locul doi este Rareș Bogdan cu 22,7% și domnul Ludovic Orban are 10% și domnul Barna are 5,4%. Monica Mihai: Adică domnul Cioloș ar fi cel mai bun. Electoratul este amestecat, este electoratul de dreapta și… Ion Cristoiu: Electoratul de dreapta, anti-PSD, dar dacă ne gândim la electoratul PNL, Rareș este pe primul loc. Monica Mihai: Și asta să fie problema lui Ludovic Orban? Ion Cristoiu: Da, dacă mă întrebați pe mine cu toată onestitatea eu pledez ca PNL-ul să fie luat de Rareș Bogdan, domnul Ludovic Orban și Raluca Turcan, nu mai pot. Nu numai că Rareș Bogdan a venit și le-a ridicat scorul, dar sunt morți, gata. Deci domnul Klaus Iohannis dacă vrea să piardă alegerile merge cu Orban, totuși până la urmă Rareș Bogdan este o schimbare, trebuie să se schimbe și acolo măcar până s-o consuma și Rareș, dar Rareș Bogdan nu e consumat. Monica Mihai: Și vă întreb eu nu este ironic că liderii consacrați ai Partidului Național Liberal care lucrează în partid și care au trecut prin toate etapele să se dea la o parte și să vină un Klaus Iohannis care a intrat în linia întâi de curând cu puțin înainte de prezidențiale și Rareș Bogdan care tocmai ce a intrat în partid și a venit din presă? Ion Cristoiu: Păi și asta e politica, ce să-i fac, dacă sunt epuizați, sunt epuizați asta e în politică, că sunt bătrâni, că sunt tineri, că sunt de acolo, că sunt cu experiență, dumneavoastră sunteți moderatoare și eu sunt invitat, nu invers. Păi gata sunt oameni vechi, să vină alții.”, a afirmat Cristoiu în rubrica „Gândul lui Cristoiu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *