Romanii din strainatate protesteaza: Nu noi, ci CLASA POLITICA e de vina pentru IMAGINEA NEGATIVA A TARII

diaspora-romaneasca

Romanii de peste hotare, reuniti in „Diaspora Romaneasca unita”, au protestat fata de acuzatiile aduse de Victor Ponta cerandu-i sa si le indrepte catre „adevaratii dusmani ai Romaniei” aflati in tara.

Reactia vine dupa ce, in cadrul unei intalniri a diasporei organizate la Eforie Nord, premierul Victor Ponta a declarat: „Cei mai mari dusmani ai Romaniei sunt tot romanii, pana la urma, ca noi mergem si spunem in alte tari ca Romania este o tara rea, o tara de infractori, de hoti”.

„Noi, grupul Diaspora Romaneasca Unita, am luat act cu neplacuta surprindere si profunda tristete de regretabilele declaratii recente ale domnului Prim-Ministru Victor Ponta (…) Tinde sa ignore si sa anuleze toate eforturile facute de membrii activi ai diasporei romane pentru ca tara noastra sa fie cunoscuta si apreciata pe plan international. (…)

In ciuda celor declarate de domnia sa, romanii din diaspora nu numai ca nu-si denigreaza tara de origine, dar fac eforturi sustinute pentru a face cunoscute istoria, cultura si datinile tarii lor, tara pe care o iubesc NECONDITIONAT si de care sunt mandri.

Organizeaza, cu mari eforturi si fara sprijinul ministerului de resort, activitati variate de promovare a Romaniei in lume, desfasoara proiecte de aducere a turistilor straini in tara, incercand, prin aceasta, sa faciliteze accesul direct la realitatile patriei noastre al celor interesati, si sa schimbe, astfel, perceptia, eventual negativa, asupra tarii noastre”, se arata intr-un comunicat publicat de Romanian Global News.

Romania, vazuta ca o tara corupta

In acelasi comunicat se mai arata ca perceptia negativa existenta vizavi de tara noastra „este determinata cu preponderenta de factorul politic din tara”.

In comunicat se vorbeste despre ceeea ce s-a intamplat in „martea neagra”, cand Parlamentul a modificat Codul Penal, astfel incat presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici, nemaiputand fi anchetati de DNA pentru infractiuni de serviciu. De asemenea, se face referire si la ordonanta adoptata de Guvernul Ponta care permite migratia alesilor locali.

„De asemenea, suntem cu totii martorii marilor scandaluri de coruptie din tara noastra, care contribuie si ele, la faima de ‘tara corupta’. Cazul recent al lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) si relatat de mai multe publicatii internationale (France Presse, Global Post, ABC News) este un exemplu elocvent in acest sens.

Anchetarea de catre DNA a unor ministri, parlamentari, sefi de Consilii Judetene si primari din marile orase, cat si a mai multor membri ai partidelor guvernamentale contribuie din plin la intarirea imaginii negative pe care o are Romania in strainatate”, se mai subliniaza in comunicatul citat.

In plus, romanii din diaspora cer Guvernului de la Bucuresti sa aiba reactii ferme si rapide fata de „campaniile de presa antiromanesti, derulate periodic in state europene precum Marea Britanie, Italia si Franta”.

„Noi, romanii din diaspora, va solicitam, pe aceasta cale, sa va indreptati acuzatiile catre vinovatii dovediti, adevaratii dusmani ai Romaniei! Imaginea Romaniei se poate schimba doar pornind din interior, iar politicienii, cei care administreaza destinele Romaniei, trebuie sa ofere un exemplu in acest sens!”, se mai arata in comunicatul semnat de membrii „Diaspora Romaneasca Unita” din Bruxelles (Belgia), Milano, Roma (Italia), Madrid (Spania), Paris (Franta), Viena (Austria), Berlin, Koln, Dresda, Munchen (Germania), Londra (Marea Britanie), Toronto, Montreal (Canada), Odense, Thyregod (Danemarca), New York, Chicago, Washington DC (Statele Unite ale Americii), Goteborg, Malmo (Suedia).

De asemenea, mai multi romani din Paris au organizat un flashmob (foto) in care s-au declarat impotriva abuzurilor guvernului, informeaza B1TV.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. Forte bine şi e mare nevoie de mai multe acţiuni in acest sens!

  2. REALITATEA ESTE CA TOATE GUVERNELE CARE AU TRECUT IN ACESTI SI CEL ACTUAL ,SINT CORUPTI,VIND TARA CORPORATIILOR STRAINE SASI ATINGA EI SCOPUL DE A SE IMBOGATI CIT MAI REPEDE,NU SE GINDESC CA PRIN ACESTE PERFIDITATI EXPUN TARA LA REACTII NEGATIVE INTERNATIONALE,NICI UN GUVERN NUSI VINDE TARA CUM FAC CEI DIN GUVERN ACUM,RUSINE TREBUIE SA VA SCHIMBAM PE TOTI DIN TOATE FUNCTIILE POLITICE SI ADMINISTRATIVE DIN TOATA TARA,NU SINTETI ROMANI ,PARASITI ROMANIA DAR TOT CEATI FURAT RAMINE IN TARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *