Românii care vor fi OBLIGATI să se vaccineze! News alert!

Secretarul de stat, Andrei Baciu, a vorbit recent despre posibilitatea ca personalul medical să fie obligat să se vaccineze împotriva COVID-19. Potrivit acestuia, există două alternative care sunt luate în calcul.

Medicii din România vor fi obligați să se vaccineze?
Așadar, Andrei Baciu a vorbit vineri, 17 iulie, despre posibilitatea existenței unei obligativități de vaccinare pentru personalul medical și pentru personalul aflat în îngrijirea bătrânilor. Conform acestuia, există două alternative care sunt luate în calcul.

Mai precis, personalul medical care nu dorește să se vaccineze ar fi nevoit să dovedească prin testare că nu sunt infectați, iar tesle să fie plătite de către aceștia sau pot alege vaccinarea, care este gratuită și disponibilă peste tot.

Declarația lui Andrei Baciu
„În primul rând ne gândim că pacienții cu boli cronice nu au avut acces la aceleași servicii medicale și acum cu atât mai mult își doresc să revină la serviciile medicale de care au nevoie, însă atunci când te duci și ai o boală cronică, ai un cancer, normal că nu îți dorești să te infectezi cu COVID-19 din spital.

Pentru a crește șansele unui tratament medical în condiții de siguranță maximale pentru pacienții noștri trebuie să facem câteva lucruri. Punem să ne vaccinăm în rândul personalului medial, pentru că avem toată știință în spate care ne spune că transmiterea este minimă, pentru cei care nu doresc să se vaccineze în spiritul de vaccinare voluntară, există această alternativă care a fost deja lansată, aceea de a dovedi că nu ești infectat din dorința de a-i proteja pe pacienți și anume testul pe care urmează să îl plătească personalul medical care dorește această chestiune sau vaccinarea care este gratuită. Această măsură este deja în curs de aplicare”, a declarat Andrei Baciu la Digi24.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *