Românii care vin din aceste țări NU mai intră în carantină. Noua listă a țărilor verzi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat lista țărilor pentru care nu se recomandă izloarea sau carantinarea persoanelor care sosesc în România. De asemenea, s-a luat o decizie și în ceea ce privește zborurile suspendate către și dinspre aceste țări.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus astăzi ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Citiți și:  Florin Zamfiresc, fara speranță! „Guvernele nu se mai tem de revolta populară. Înseamnă că bătălia e pierdută”

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020.

Anexa 1. Lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea

Anexa 2. Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.