Românii care vin din aceste țări NU mai intră în carantină. Noua listă a țărilor verzi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat lista țărilor pentru care nu se recomandă izloarea sau carantinarea persoanelor care sosesc în România. De asemenea, s-a luat o decizie și în ceea ce privește zborurile suspendate către și dinspre aceste țări.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus astăzi ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Citiți și:  De ce este al doilea val de coronavirus din Europa de Est mult mai rău decât primul?

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020.

Anexa 1. Lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea

Anexa 2. Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU