Românii care pot circula FARA restricţii! Anuntul lui Raed Arafat

Vestea momentului pentru aceşti români. Deşi de duminică 28 martie se vor institui noi restricţii anti COVID, unele persoane vor putea circula fără restricţii la orice oră. Raed Arafat a spus care sunt românii exceptaţi de rigorile legii. Românii care livrează la domiciliu scapă de restricţii.

Vestea momentului pentru aceşti români. Chiar şeful DSU, Raed Arafat a venit cu precizări extrem de importante. Noile restricţii nu îi vor lovi pe aceşti români.

Românii care livrează la domiciliu scapă de restricţii
Livrarea alimentelor la domiciliu, făcută prin aplicații, nu intră sub incidența carantinei de noapte. Aceasta este inclusă la excepții. Astfel, oricine va comanda mâncare prin aplicațiile online, de duminică, 28 martie, când intră în vigoare noile restricții în România, va putea face acest lucru, indiferent de oră.

Citiți și:  Arafat, despre RESTRICȚII după Revelion

Carantină de noapte de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00 în weekend în localitățile unde rata de infectare depășește pragul de 4 sunt două dintre măsurile anunțate deja de Guvern. Vor fi aplicate la nivel național începând de duminică, 28 martie.

Totuşi, cei care livrează la domiciliu nu vor avea probleme, a asigurat șeful DSU Raed Arafat. „Livrarea la domiciliu poate să fie și 24 de ore din 24.

Nu intră sub incidența carantinei de noapte, pentru că sunt excepții aplicabile în continuare, care sunt excepțiile celor la serviciu, care lucrează. Aceștia pot să iasă și să livreze”, a explicat Raed Arafat pentru conform libertatea.ro.

“Livrarea la domiciliu nu are limită. Plus, mai avem cabinetele medicale, iar unii au încercat să acrediteze ideea că se vor închide. Nu este adevărat. Altceva. Vaccinarea. Dacă cineva se vaccinează la 8 seara și pleacă acasă, are cu el certificatul de vaccinare.

Citiți și:  Avocatul Poporului: "pandemia actuală înseamnă sfârșitul drepturilor omului"

Nu este o problemă, pentru că face parte din motivele justificate. Deci toate aceste aspecte, pe care unii încearca să le discrediteze, nu există”, a mai spus Arafat.

Mai mult, Arafat a spus că restricțiile pe timp de carantină de noapte vizează „agentii economici, adică magazine, supermarketuri, nu cabinete medicale sau livrare”.

„Livrarea continuă, nu are limită. Iar magazinele de la care ei iau, dacă sunt deschise, da, nu vor primi cumpărători, dar pot trimite marfă, nu este problemă”, a mai spus Raed Arafat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!