Românii care au AMBELE DOZE de vaccin vor avea voie in ACESTE locuri

Vești bune pentru românii care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID. Un proiect pilot prevede ca aceștia să poată intra fără masca de protecție în aceste locații.

Românii vaccinați cu ambele doze ar putea scăpa de purtarea măștii. Unde s-ar putea aplica măsura
Evenimentele culturale au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Acum, România se pregătește să reia activitatea în acest sector. Așadar, Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, a precizat că persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID vor putea participa la spectacole fără a purta masca de protecție. În acest sens, se va implementa un proiect pilot la Opera Națională și la Teatrul Național din București. Proiectul pilot va fi implementat în luna mai.

“Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămână, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit ca persoanele vaccinate cu a doua doza de rapel să nu mai fie obligate să poarte mască.”, spune medicul.

Studii efectuate în mai multe țări
Medicul a mai spus că în urma rezultatelor studiilor făcute în mai multe țări, s-a constatat că, în cazul imunizării complete, nu au fost semnalate cazuri de infecție.

”Avem rezultatele studiilor facute în mai multe țări europene, unde s-au organizat spectacole, care au arătat că în cazul imunizarii complete a participanților nu au fost semnalate cazuri de infecţie cu SARS CoV 2.”, mai spune acesta.

Se dorește ca proiectul să fie un succes
El a mai spus că dorește ca proiectul din București să fie un succes pentru a redeschide sălile se spectacol.

”Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară”, a anunțat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!