România va avea soarta Irlandei, a cărei populaţie s-a înjumătăţit acum un secol din cauza emigrărilor

Autorităţile române nu au date exacte despre numărul de români care ar locui în prezent în străinătate.

Estimările lor variază de la 5,7 mil. persoane la 8 mil. 6 milioane de oameni au plecat din Irlanda între 1841 şi 1900, iar până în 1901, populaţia Irlandei fusese redusă la jumătate, la doar 4,4 milioane de persoane. Irlanda este acum o ţară prosperă, iar nepoţii imigranţilor se întorc, dar populaţia ţării, deşi în creştere de la începutul anilor 1960, este încă sub 5,5 milioane de persoane.

Numărul românilor care căută un trai mai bun în străină­tate rămâne unul în creştere în această perioadă. O analiză publicată zilele trecute de platforma de recrutare online eJobs arăta că de la începutul lunii septembrie şi până în prezent au fost 10.000 de aplicări pentru ofertele de locuri de muncă în străinătate prezente pe platformă.

Citiți și:  News alert. România, printre țările afectate in cazul unui dezastru nuclear de tip Cernobîl, la Zaporojie

Creşterile de preţuri la alimente, energie, combustibil şi incertitudinea care planează asupra economiei locale par a fi factorii recenţi care îi fac pe români să se uite cu mai mare atenţie către locurile de muncă din afara ţării. Salariile de trei – patru ori mai mari decât cele pe care le câştigă în prezent ajută şi ele în luarea unei decizii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Bine si totusi de ce sa fac copii?? Sa mi-i ia Statul cu forta de la 3 ani sa-i bage la „gradi” si apoi sa-i indoctrineze in scoala cu elgebeteu’,masturbarea,educatia pentru tarfe,pardon sexuala, avort si alte rahaturi?? Sau sa mi-i ia daca incerc sa-i educ in spirit national-socialist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.